• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Γιατί Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ δείχνουν αλλαγή τάσης

    Ευ. Μυτιληναίος - Χρ.. Μεγάλου - Γ. Στάσσης- Γ. Κάρας

    Ευ. Μυτιληναίος – Χρ.. Μεγάλου – Γ. Στάσσης- Γ. Κάρας


    Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ δίνουν το στίγμα για την επόμενη μέρα στην αγορά.

    Η μετοχή της Πειραιώς εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κάτω από  την τιμή του  placement, δηλαδή κάτω από τα 4 ευρώ με την συσσώρευση να συνεχίζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου όταν ήταν και η τελευταία φορά που η μετοχή έγραψε τον αριθμό 4.

    Εδώ και επτά μήνες, η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για τη μετοχή με χαμηλά ως τα 3,32 ευρώ στις 26/6.  Η τράπεζα είναι η πρώτη που θα ανοίξει τον χορό της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου την 1η Μαρτίου.

    Ακολούθως, ο Μυτιληναίος, με πιέσεις μετά το placement στα 35,50 ευρώ και ταλαιπωρία μέχρι τα 32,20 ευρώ, αρχές Αυγούστου, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες κομμάτια. Χωρίς να λείπουν πωλήσεις από funds, η προσφορά απορροφάται και χτίζονται θέσεις εν όψει των αποτελεσμάτων την ερχόμενη Πέμπτη.

    Σημειωτέον, είναι το πρώτο από τα  blue chips που θα ανακοινώνουν αποτελέσματα γ’ τριμήνου.

    Στο ευρύτερο κλίμα ανησυχίας στις αγορές, εξαίρεση αποτελεί η Metlen, για την οποία οι αναλυτές της Morgan Stanley επισήμαιναν πριν από μερικές εβδομάδες το εξαιρετικό συνεργατικό της μοντέλο Ενέργειας και Μετάλλων και τη μοναδική, ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά επίπεδα, ποιότητα που προσφέρει στον τομέα των Μετάλλων η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου. Έτσι, προχώρησαν σε αύξηση της τιμής-στόχου στο επίπεδο των 47 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά».

    Από τις αρχές της εβδομάδας φαινόταν ότι κάτι κινείται στη ΔΕΗ. Η διάσπαση των 11,60 ευρώ για την οποία οι αναλυτές θεωρούσαν ότι αποτελούσε σημαντική αντίσταση ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή πάνω από τα 12 ευρώ και μάλιστα με ισχυρό όγκο στη συνεδρίαση της Παρασκευής κοντά στις 500 χιλιάδες κομμάτια. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τις 24/9, επισημαίνουν οι αναλυτές, δικαιολογώντας σημαντικές συναλλαγές πάνω από τη ζώνη των 12 ευρώ.

    Το γεγονός ότι η ΔΕΗ επανήλθε στα ραντάρ της Norges Bank, έπαιξε το ρόλο του, σχολιάζουν οι ίδιοι.

    Τέλος, τοποθετήσεις δικαιολογούνται στην μετοχή του ΟΠΑΠ ενόψει της αποκοπής του προσωρινού μερίσματος στις 4/11, ύψους 0,60 ευρώ (0,57 ευρώ καθαρό), το οποίο θα περάσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 11/11. Στα 18,19 ευρώ η τιμή στόχος από την Wood σε έκθεσή της που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες.

    Ο ΟΠAΠ, σημειώνει ο οίκος,  παράγει αποτελέσματα που εδραιώνουν τις ιδιότητες της σταθερής ανάπτυξης και της χαμηλής μόχλευσης, σε συνδυασμό με μια γενναιόδωρη πολιτική αμοιβών των μετόχων και μια ελκυστική αποτίμηση. Τα βασικά σημεία που επισημαίνει η έκθεση είναι ότι το μέλλον είναι λαμπρό και είναι online.

    Στο α’ εξάμηνο του έτους, το online GGR εκτοξεύτηκε με ρυθμό άνω του 23% σε ετήσια βάση στα €306 εκατ. (28% του συνόλου), ενώ δημιούργησε ένα τεράστιο 42% επιπλέον EBITDA σε ετήσια βάση στα €79 εκατ. (21% του συνόλου).

    Διαβάστε επίσης

    Βάσω Παπανδρέου: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη  – Η επιθυμία της οικογένειας



    ΣΧΟΛΙΑ