Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Γιατί καλπάζει η μετοχή του ΟΤΕ και πού θα φτάσει

Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ

Κώστας Νεμπής, ο νέος πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ

Mε μεγάλη χρηματιστηριακή… αβάντα και υποστήριξη ξεκίνησε τη θητεία του ο κ. Κώστας Νεμπής, με την μετοχή να διαγράφει κέρδη 11,5% πριν καν φύγει ο Ιούλιος και ο νέος CEO κλείσει μήνα στη θέση του, τρεις συνεχόμενες ανοδικές και μόλις έξι πτωτικές συνεδριάσεις από τις 21 μέχρι στιγμής τον Ιούλιο.

Λίγες μέρες πριν αναλάβει ο κ. Νεμπής τη θητεία του στον Οργανισμό, η Deutche Bank ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 19,50 ευρώ τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι, «η αποτίμηση του OΤΕ σε όρους EV/EBITDA και P/E είναι με discount 30% έναντι του κλάδου και οι αποδόσεις των ταμειακών ροών του στο 9,3% κατά μέσο όρο, είναι υψηλότερες κατά 0,9%.

Η συνολική μερισματική του απόδοση είναι στο 8,6% κατά μέσο όρο, 1,7% υψηλότερη από τον κλάδο». Στις 10 Ιουλίου οι μέτοχοι εισέπραξαν 0,68 ευρώ ανά μετοχή μέρισμα και πέντε μέρες πριν η NBG Secutities απογείωσε την μετοχή του Οργανισμού στα 20 ευρώ.

Σημειωτέον ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου η μετοχή ενισχυόταν από την αρχή του χρόνου 4%.

Πλέον ενισχύεται κοντά στο 15%, κάνοντας σε λίγες μέρες την «κούρσα» κάποιων μηνών ή ενός χρόνου, σχολιάζουν οι χρηματιστές για τη χρηματιστηριακή μεταμόρφωση του ΟΤΕ που είχε βρεθεί πριν από μερικούς μήνες στα επίπεδα των 12,60 ευρώ…

Για την ιστορία από τα χαμηλά έτους, η απόδοση για την μετοχή πλησιάζει το… 19%.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή έγραφε στις 5 Ιουλίου ότι, «ο ΟΤΕ είναι μια περίπτωση βαθιάς υποτίμησης, με τα θεμελιώδη μεγέθη του να είναι σταθερά με βάση τις παρεχόμενες επιδόσεις, ιδίως όσον αφορά τη δημιουργία ταμειακών ροών και παρά τις επανειλημμένα υψηλές ετήσιες επενδύσεις.

Επιπλέον, οι αμοιβές των μετόχων ήταν γενναιόδωρες, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα του ισολογισμού». Λίγους μήνες πριν η αγορά δήθεν… ανησυχούσε για την Ρουμανία, για το ότι η κερδοφορία είχε ταβανώσει ή για την διείσδυση της ΔΕΗ στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και των οπτικών ινών κόβοντας μερίδια αγοράς από τον Οργανισμό.

Στις 8 Ιουλίου ήρθε η JP Morgan να δώσει τη δική της απάντηση: «Πιστεύουμε ότι οι ανησυχίες των επενδυτών είναι υπερβολικές και οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ελκυστική αποτίμηση.

Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με απόδοση ταμειακών ροών 9,4% (μέσος όρος των κατεστημένων τηλεπικοινωνιών: 6,9%).

Επίσης, βλέπουμε ότι οι ευνοϊκοί άνεμοι εντός της ελληνικής αγοράς θα ωφελήσουν τον ΟΤΕ καθώς αξιοποιεί το ισχυρό δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας του, κυρίως η αυξημένη υιοθέτηση του FTTH και η αυξημένη δημοτικότητα των συγκλινουσών συμβάσεων.

Ως εκ τούτου, αναβαθμίζουμε τον ΟΤΕ σε Overweight (προηγουμένως Neutral) και αναπροσαρμόζουμε την τιμή-στόχο μας για τον Δεκέμβριο του 2025 σε €17,3 (από €17,7).

Αυτό συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 28% από την τρέχουσα τιμή».

Η αγορά – απορίας άξιον- δεν έβλεπε τα 19,6 ευρώ τιμή στόχο που είχε δώσει η Ambrosia από τον περασμένο Μάρτιο ή τα 23 ευρώ της Citigroup από τον Φεβρουάριο.

Προφανώς και στις αγορές όλα είναι θέμα  timing.

Και όπως είχε πει ο τέως CEO Μιχάλης Τσαμάζ, «παραδίδω τον ΟΤΕ σε εξαιρετική κατάσταση», κάτι που άργησε να φανεί στο ταμπλό…

Διαβάστε επίσης

Deutsche Bank για ΟΤΕ: Θετική η εξέλιξη η συμφωνία με τη Nova για τη συνδρομητική τηλεόραση στις αθλητικές μεταδόσεις

ΟΤΕ-Unisystems: Προσωρινός ανάδοχος στον διαγωνισμό για την προμήθεια λογισμικού Oracle αξίας €60 εκατ.

J.P. Morgan: Αγοράστε τη μετοχή του ΟΤΕ – Ελκυστικό το σημείο εισόδου