Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Χρηματιστήριο: Διόρθωση στις 724 μονάδες με χαμηλό τζίρο – Θετική η εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη

Τέλος στο μίνι ανοδικό σερί έβαλε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προτιμούν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των δύο προηγούμενων ιδιαίτερα ανοδικών συνεδριάσεων.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ήταν η «επιστροφή» του φαινομένου του χαμηλού τζίρου, ο οποίος κινήθηκε σήμερα στα 20 εκατ. ευρώ, με τις περισσότερες κινήσεις μάλιστα να μην αφορούν της τράπεζες.

Αρνητικά λειτούργησε η αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει μικρή αύξηση. Τα ελληνικά ομόλογα επηρεάστηκαν από τις δημοσιεύματα στην Ιταλία για πιθανή πρόθεση των ΗΠΑ να προσφέρουν οικονομική βοήθεια για το ιταλικό χρέος, κάτι που οδήγησε στην άνοδο των ιταλικών ομολόγων.

Πάντως η επόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί ξανά στις τράπεζες, τόσο για το reverse split της Εθνικής – η μετοχή της θα βρίσκεται εκτός ταμπλό από τις 29 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου – όσο και για τα αποτελέσματα εξαμήνου που αναμένεται να ανακοινωθούν. Παράλληλα, οι επενδυτές θα έχουν στραμμένα τα βλέμματα και στην πολιτική, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου, ο ανασχηματισμός.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,87%, κλείνοντας στις 724,85 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 724,04 (-0,98%) και των 731,56 μονάδων (+0,05%). Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης, χάρη κυρίως στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, έκλεισε με κέρδη 2,04%.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 20 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος ανήλθε στα 13,5 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,78%, στις 1.917,56 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,14%. Ο Mid Cap έκλεισε με πτώση 0,16% στις 1.154,28 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της  Εθνικής κλείνοντας στο +1,18%.

Αντίθετα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της Σαράντης (-4,05%), ενώ ακολούθησε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (-3,25%), η Alpha Bank (-2,57%), η ΔΕΗ (-2,32%), η Πειραιώς (-2,11%) και ο ΟΠΑΠ (-2,02%).