Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Δεν φτάνει μόνο η ΔΕΗ για να στηρίξει την αγορά, black out στο ταμπλό

Σε θολά νερά κινείται και πάλι η αγορά παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης βρέθηκε ενδοσυνεδριακά στις 766 μονάδες, κερδίζοντας πάνω από 1%.

Κάποια στιγμή όμως, τα κέρδη εξανεμίστηκαν δίνοντας την εντύπωση μιας αγοράς bear trap. Ξεκίνησε ανοδικά, εγκλωβίζοντας πιθανώς εκείνους που είδαν μια διαφορετική συνεδρίαση στην έναρξή της, που στην ουσία δεν ήταν τίποτα άλλο από μία ευκαιρία για να γίνουν πωλήσεις σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις.

Η αγορά κινείται οριακά σε θετικό πεδίο, στις 758 μονάδες. Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών παραμένουν εύθραυστα και πώς να μη συμβαίνει αυτό, όταν το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της χώρας μπαίνει από την Πέμπτη σε νέο lockdown τριών εβδομάδων. Οι συνέπειες στην οικονομία είναι σημαντικές. Προαναγγελία ότι ενδεχομένως θα υπάρξει συμπληρωματικός προϋπολογισμός φέτος, άφησε νωρίτερα σε ραδιοφωνική εκπομπή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 7,5 δισ. ευρώ για μέτρα στήριξης όλο το 2021 και με τους υπολογισμούς της Δευτέρας, στον Μάρτιο θα φτάναμε έχοντας αναλώσει τα 5,9 δισ. ευρώ.

Με τους υπολογισμούς της Δευτέρας, οι περιορισμοί στοίχιζαν σε μηνιαία βάση 2,4 δισ. ευρώ και με τα δεδομένα της Τρίτης –μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού– προσεγγίζουμε τα 3 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση,

Με αυτά τα δεδομένα, νέο μεγάλο μέτρο στήριξης στον ορίζοντα πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί ήδη –μηδενικά ενοίκια και τον Μάρτιο, επέκταση των αναστολών εργασίας και τον Φεβρουάριο (και βλέπουμε), νέος κύκλος (σε δύο φάσεις) επιστρεπτέας προκαταβολής 1,5 δισ. ευρώ (Μάρτιο και Απρίλιο)-, δεν φαίνεται στον ορίζοντα και οι μεγάλες ανάσες των επόμενων εβδομάδων εστιάζουν στην ενεργοποίηση δύο διατάξεων που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 είναι η μετοχή εκείνη που υπεραποδίδει με κέρδη μεγαλύτερα από 3%, στα 7,65 ευρώ, συνεπικουρούμενη από την αντίδραση στην Coca Cola ΕΕΕ 0,25% 32,40, στα 25,88 ευρώ, και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 7,58 ευρώ. Περιορίστηκαν επίσης τα αρχικά κέρδη στον Μυτιληναίο, που πλέον βρίσκεται στα 12 ευρώ, ενώ αντίδραση στα 14,12 ευρώ βγαίνει στην Τέρνα Ενεργειακή και στα 13,18 ενισχύεται η Jumbo.

Αυτή είναι η μία όψη του ταμπλό. Το κλίμα επιβαρύνεται από το νέο γύρο πτώσης στις τράπεζες, με την ΕΤΕ και την Πειραιώς να υποχωρούν πάνω από 2%, 1,7% η Alpha και 1,65% η μετοχή της Eurobank.

Πλαστικά Θράκης, Epsilon Net, EλβάλΧαλκόρ είναι από τα mid caps που κινούνται ανοδικά με κέρδη πάνω από 2%.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρό lockdown στην Αττική: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, λιανεμπόριο, σχολεία, άδεια ειδικού σκοπού, απαγόρευση κυκλοφορίας

Bloomberg: Εντός Μαρτίου η αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ της Τρ. Πειραιώς

Στουρνάρας: Απαραίτητο η ΕΚΤ να επανασχεδιάσει τη στρατηγική της