Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Coca Cola, Μυτιληναίος, ΤΕΝΕΡΓ και ΔΕΗ δίνουν ανάσες

Η βουτιά συνεχίζεται στα ελληνικά ομόλογα, με το 5ετές να υποχωρεί 85%, στο 0,004%, όταν το αντίστοιχο ιταλικό, διαμορφώνεται σε 0,013%.

Το ελληνικό 10ετές διαπραγματεύεται και πάλι πτωτικά στο 0,63% και το ιταλικό σε 0,58%. Την ίδια ώρα στο Χ.Α. ο Μυτιληναίος ανακοινώνει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, με τα καθαρά κέρδη να έχουν φθαρεί ελάχιστα από την πανδημία, στα 129 εκατ. ευρώ και σε μία χρονιά που ο όμιλος συνέχισε ακάθεκτος τις επενδύσεις. Το σημαντικό είναι ότι θα διανείμει το 41% των καθαρών κερδών με το προτεινόμενο μέρισμα να ανέρχεται στα 0,36 ευρώ.

Ο γενικός δείκτης κινείται στη γνωστή διαδρομή προς τις 770 μονάδες, ενώ λίγο πιο πριν διαμορφωνόταν στις 765 μονάδες με ελαφρώς θετική μεταβολή μερικών δεκαδικών…

Οι συναλλαγές δεν αγγίζουν καν τα 3 εκατ. ευρώ, ενδεικτικές της επιφυλακτικότητας που εξακολουθεί να υπάρχει, λόγω των ανησυχιών για την οικονομία, όσο υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο γενικευμένου και αυστηρότερου lockdown.

Ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 κινείται με προσοχή στα προηγούμενα υψηλά του τα 12,55 ευρώ, με πράξεις νωρίτερα στα 12,50 και θετικό πρόσημο. Από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση η μεγαλύτερη αντίδραση καταγράφεται στην Coca Cola, που επανέρχεται στα 25,10 ευρώ και κέρδη πάνω από 1%. Πάνω από 1% η άνοδος που σημειώνεται στη ΔΕΗ, στα 7,28 ευρώ, και ακολούθως στην Τέρνα Ενεργειακή, στα 14,28 ευρώ, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, την ΕΧΑΕ και την Εθνική.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από την Big Cap, σημειώνει η μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07 που υποχωρεί πάνω από 4%, ενώ πάνω από 15 ανέρχεται η πτώση σε ΜΟΗ και ΑΔΜΗΕ. Λιγότερο, υποχωρούν Eurobank και Πειραιώς.

Υπό τα δεδομένα, η συσσώρευση που εντοπίζεται στα παρόντα επίπεδα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, είναι ευάλωτη στο ενδεχόμενο που επικρατήσουν οι πωλητές. Η συγκυρία ενδείκνυται, ενώ οι αφορμές για πτώση είναι ουκ ολίγες με πρόσχημα την πανδημία και τις οικονομικές της επιπτώσεις. Το θέμα είναι που θα μπορέσει να κρατηθεί η αγορά, δεδομένου ότι προ 10ημέρου δοκιμάστηκε και η στήριξη των 726 μονάδων.

Διαβάστε επίσης:

MYTILINEOS: Άντεξε τους κραδασμούς της πανδημίας – Στα €129 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2020

Αποκλειστικό – Luke Comer: «Θα επενδύσω 250-400 εκατ. στην Ελλάδα» – Τι λέει για MIG

«Βρέχει» μετρητά για τον Καρέλια: Στα €415,37 εκατ. το ταμείο, σε ιστορικά υψηλά η μετοχή