• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Bγάζουν αντίδραση Alpha (για δεύτερη φορά) και Πειραιώς

    Βασίλης Ψάλτης- Χρήστος Μεγάλου

    Βασίλης Ψάλτης- Χρήστος Μεγάλου


    Δυναμικό το ξεκίνημα την Δευτέρα για τις ευρωπαίκές αγορές και συγκεκριμένα για τον CAC στο Παρίσι που ενισχύεται πάνω από 2%, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών του ά γύρου, όπου έδωσε προβάδισμα μεν στην Μαριν Λεπέν, αλλά όχι και την πρωθυπουργία (στο κόμμα της) κάτι που θα παιχτεί στον δεύτερο γύρο.

    Κι αυτό, διότι οι εκλογικοί συσχετισμοί που θα αναπτυχθούν στη συνέχεια, μπορεί να ματαιώσουν τα σχέδια της ακροδεξιάς πολιτικού για επικράτηση, κάτι που θα επέφερε συγκρουσιακές αλλαγές στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στα κέντρα λήψεως αποφάσεων των Βρυξελλών.

    Ο CAC βρίσκεται σε περιβάλλον πάρτι, διότι το 34% της Λεπέν, απειλείται από την “σύμπραξη” του 28% των σοσιαλιστών, το 23% του Μακρόν και το 20% των Γκολιστών. Δηλαδή, όπως γράφουν ξένα μέσα νημέρωσης σε απλά ελληνικά, με βάση τα αποτελέσματα του ά γύρου, δεν βγαίνουν τα… κουκιά για την Λεπέν.

    Στο επίκεντρο την τρέχουσα εβδομάδα θα βρεθεί η Γαλλία, καθώς ο 2ος γύρος των εκλογών περιέχει αυξημένη αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα, παρατηρεί η Depolas Investments.

    Η εβδομάδα περιλαμβάνει σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία όπως ο ΔΤΚ Ιουνίου της Ευρωζώνης και τα νέα ανοίγματα εργασίας στις ΗΠΑ αύριο, καθώς και τα πρακτικά της FED την Τετάρτη.

    Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη οι αγορές στις ΗΠΑ θα παραμένουν κλειστές λόγω αργίας (Ημέρα ανεξαρτησίας). Η σημερινή ατζέντα θα επικεντρωθεί στους δείκτες μεταποίησης PMI Ιουνίου σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, και στα επίπεδα τιμών καταναλωτή Ιουνίου (1η μέτρηση) στην Γερμανία.

    Στο εσωτερικό, ο ΓΔΧΑ κινείται πάνω σε κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις (1400 μονάδες) και καθώς αναμένουμε την μεταβλητότητα να παραμείνει υψηλή δεν αποκλείουμε ψευδείς διασπάσεις προς πάσα κατεύθυνση.

    Μπορεί να υποστηρίζουμε ένα περισσότερο αμυντικό μείγμα μετοχών, αλλά τα θεμελιώδη όπως και οι προοπτικές του ΧΑ παραμένουν ισχυρά.

    Στο Χ.Α. αντίδραση 0,83% για τον γενικό δείκτη και στις 1415 μονάδες, με τους αναλυτές να θέλουν κλείσιμο πάνω από τις 1420 μονάδες.

    Οι κίνδυνοι δεν έχουν ξεπεραστεί, όπως και τυχόν υποβολιμαίες εκθέσεις, όπως στην περίπτωση της Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,95% 3,52 με απίθανα χαμηλές τιμές στόχους… Κέρδη 1,91% για την μετοχή στα 3,47 ευρώ.

    Πάνω από 2,2% τα κέρδη για την Alpha ΑΛΦΑ -1,89% 1,56 μετά την επενδυτική βαθμίδα της Moody’s, +1,52% η Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,43% 2,07 στα 2,05 ευρώ και λιγότερο ενισχύεται η ΕΤΕ, στα 7,83 και με άνοδο 0,62%.

    Χωρίς τον Μιχάλη Τσαμάζ στο τιμόνι του ΟΤΕ ΟΤΕ 0,37% 13,56 από σήμερα, ενώ αντίδραση φαίνεται να βγαίνει για τη μετοχή στα 13,59 ευρώ και κέρδη 1,12%.

    Τα 2,20 ευρώ πάτησε πάλι ο ΑΔΜΗΕ, υποτονικά κέρδη για Τιτάν, στα 29,40, μικρές απώλειες για την Cener κάτω από τα 9,60, στασιμότητα στην Aegean ΑΡΑΙΓ -2,51% 11,26, στα 11,68 ευρώ, στα 16,58 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 11,30 ενισχύεται η ΔΕΗ, στα 31,80 ευρώ η Coca Cola.

    Ανοδικά στα 23,56 η ΜΟΗ και στα 7,81 ευρώ τα ΕΛΠΕ.

    Στα small caps έχει βγει αντίδραση, σε Ιατρικό, Lavipharm, Έλτον.

    Σήμερα οι μετοχές των Μύλων Λούλη διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Για το λόγο αυτό η μετοχή υποχωρεί πάνω από 3%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Η δύσκολη καμπή για τις ελληνικές μετοχές και πώς συμπεριφέρεται η αγορά το καλοκαιρινό δίμηνο

    Χρηματιστήριο: Οι πέντε λόγοι που «γκρεμίστηκε» η αγορά
    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Γιατί ο Γιώργος Περιστέρης επέλεξε τη Masdar- Όλο το παρασκήνιο με Macquarie και First Sentier 



    ΣΧΟΛΙΑ