Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Χρηματιστήριο: Μεγάλη άνοδος για τις μετοχές του ομίλου Intracom μετά την αποκάλυψη του mononews για συμφωνία Κόκκαλη-Κούτρα

Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

Με θετικό πρόσημο κατάφερε, την τελευταία στιγμή, να κλείσει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερα έντονη νευρικότητα. Όλα αυτά με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Παρ’ όλα αυτά, σημαντική άνοδο σημείωσαν η μετοχή της Intralot, με κέρδη 2,86%, και της Intracom, που ενισχύθηκε κατά 3,35%, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του mononews.gr ότι η οικογένεια Κόκκαλη και ο Δημήτρης Κούτρας συμφώνησαν να εξαγοράσει ο τελευταίος το 20% έως 25% των μετοχών της Intrakat. H Intrakat είναι ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου Κόκκαλη. H μετοχή της Intrakat ενισχύθηκε κατά 0,79% και έκλεισε στα 1,29 ευρὠ.

Το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο και στις τράπεζες, καθώς από αύριο σταματά για λίγες ημέρες η διαπραγμάτευση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το reverse split, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν αποτελέσματα τριμήνου από αυτές. Η επιστροφή της μετοχής της Εθνικής θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, με τη νέα τιμή της μετοχής να είναι στα 2,4480 ευρώ. Ενδιαφέρον υπήρχε επίσης και γύρω από τη μετοχή της Πειραιώς, καθώς η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημέρωσε πως το βρετανικό Lansdowne Partners συνεχίζει να αυξάνει τις short θέσεις του.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε τελικά με κέρδη 0,67% στις 766,16 μονάδες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 737,47 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κινήθηκε μεταξύ των 733,88 (-0,32%) και των 739,10 μονάδων. (+0,38%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 31,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 20,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,04%, στις 1.943,68 μονάδες, ο Mid Cap έκλεισε στο +0,69% και τις 1.185,96 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Eurobank έκλεισε στο +2,67% ενώ η Lamda στο +2,24%. Αντίθετα τα μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι ΓΕΚ Τέρνα (-0,95%), ΕΥΔΑΠ (-0,91%) και ΕΕΕ (-0,84%).