Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή νίκη για τους αγοραστές, κόντρα στο νέο sell-off των τραπεζών

Χρηματιστήριο Αθηνών

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε την Παρασκευή τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάρη στην προσπάθεια, στα τελευταία λεπτά, από τους αγοραστές να ανατρέψουν το βαρύ κλίμα.

Παρά τις αρχικές ελπίδες για μια καθαρά ανοδική συνεδρίαση, χάρη και στην αντίδραση της μετοχής της Motor Oil, η οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο επίκεντρο των πιέσεων, το κλίμα χάλασε μετά την έκθεση Societe Generale για τις ελληνικές τράπεζες. Η γαλλική τράπεζα, σε νέα της έκθεση, εκτιμάει ότι Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς θα τεθούν εκτός του δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών, κατά την επικείμενη αναθεώρηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13 Νοεμβρίου.

Η έκθεση προκάλεσε νέες πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε τελικά στις 490,44 μονάδες, με απώλειες 3,88%. Από τις μετοχές του δείκτη, μόνο η μετοχή της Alpha Bank κατάφερε να κλείσει με κέρδη (+1,21%). Αντίθετα, η Εθνική έκλεισε με απώλειες 7,10%, η Eurobank με απώλειες 8,91

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο 0,01% στις 619,40 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά,κινήθηκε μεταξύ των 612,86 (-1,04%) και 625,21 μονάδων (+0,95%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 42,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,7 εκατ. τεμάχια.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,19%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,19%, στις 1.636,94 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 1,63%.

Από τις μετοχές υψηλές κεφαλαιοποίησης, αυτή που βοήθησε περισσότερο στην αντίδραση του χρηματιστηρίου ήταν η μετοχή της Βιοχάλκο, η οποία έκλεισε με κέρδη +4,84%. Ακολούθησε η μετοχή της Λάμδα, με άνοδο 3%, μετά και τα θετικά νέα από τη Βουλή για το Ελληνικό. Άνω του 2% έκλεισαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλή και Motor Oil.

Στον αντίποδα, πέρα από τις τρεις μετοχές των τραπεζών που προαναφέραμε, απώλειες 2,08% σημείωσε η μετοχή της Jumbo, ενώ ο Σαράντης έκλεισε στο -2,01%.