Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Απορροφούνται οι κραδασμοί και πάει για το 10×10 – Πτωτικό γύρισμα στην Ελλάκτωρ

Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

Χρηματιστήριο

Οι αγοραστές επικρατούν κατά κράτος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η ενδοσυνεδριακή διόρθωση που βγήκε για να υπάρξουν τοποθετήσεις σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις (μην ξεχνάμε το +70% για μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης τον Νοέμβριο) δεν κράτησε πολύ και πριν από λίγο οι τιμές έφυγαν πάλι προς τα πάνω.

Η ενδοσυνεδριακή διόρθωση που αφορούσε στις τράπεζες ήταν το καύσιμο για να αρχίσουν να ανεβαίνουν οι μετοχές του κλάδου, με τον δείκτη να χτίζει βάση στις 765 μονάδες, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διορθώνουν.

Διακυμάνσεις παρατηρούνται στην Alpha, στα επίπεδα των 0,79 ευρώ, σε θετικό πρόσημο πέρασε η Aegean με οριακά κέρδη 0,57%, στα 4,40 ευρώ, πάνω από 3% η αντίδραση που βγαίνει στη Βιοχάλκο, πάνω από 2% η άνοδος στη ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75, στα 6,92 ευρώ από τα 6,78 νωρίτερα.

Στα 1,67 ευρώ και όγκο 2,5 εκατ. τεμαχίων, με πτώση 2,5%, η Ελλάκτωρ, παρά την προηγούμενη άνοδο που ξεπερνούσε το 2%, εν αναμονή των επόμενων εξελίξεων, καθώς διαμορφώνεται σκηνικό σύγκρουσης στο εσωτερικό του ομίλου, μετά το αίτημα των Ολλανδών για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για αλλαγή ΔΣ και διαχειριστικό έλεγχο.

Σχεδόν 2% η άνοδος στην ΕΧΑΕ, 2% στην Μότορ Όιλ, στο «συν» και νέα υψηλά και σήμερα παρά τη διόρθωση κάτω από τα 11 ευρώ για τον Μυτιληναίο, ενώ σούπερ κέρδη πάνω από 3% σημειώνει ο ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68, που πλησιάζει τα 10 ευρώ, και λιγότερο από 1% ενισχύεται ο ΟΤΕ, στα 14,19 ευρώ (υψηλό έτους τα 14,45 ευρώ).

Οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ 64 χαρτιά πέρασαν στο «συν», με 42 πτωτικά.