Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Από την ΕΤΕ οι πιέσεις στον δείκτη

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

Πηγή: Bloomberg

Εξακολουθεί να προβληματίζει η εικόνα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς.

Οι συναλλαγές περίπου πέντε ώρες μετά το άνοιγμα διαμορφώνονται στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί οριακά στις 876 μονάδες, κινούμενος κάτω από τη βραχυπρόθεσμη στήριξη των 30 ημερών, που εντοπίζεται στις 887-886 μονάδες.

Και μόνο αυτό δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την τάση και τη συνέχεια όταν α) η αγορά έχει μπροστά της αυξήσεις κεφαλαίου, όπως της Alpha, της Aegean και της Eλλάκτωρ, β) σχεδιάζονται νέες εκδόσεις στα εταιρικά και τραπεζικά ομόλογα, επιβαρύνοντας ενδεχομένως την τάση και το κλίμα. Σημειωτέον ότι τα κέρδη του γενικού δείκτη από την αρχή της χρονιάς έχουν συρρικνωθεί περίπου στο 7%.

Ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί στις 533 μονάδες με πτώση 0,7%, με τις απώλειες στην Εθνική ΕΤΕ 0% 7,87 να διευρύνονται σε 4,29% και το «χαρτί» να υποχωρεί στα 2,34 ευρώ.

Σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα υποχωρεί η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 και λιγότερο, κατά 0,3%, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 ενώ η άνοδος στην Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 είναι οριακή, κάτω από μισή ποσοστιαία μονάδα, κινούμενη στα όρια του 1 ευρώ. Σημειωτέον ότι η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής διαμορφώνεται πλέον στα 2,145 δισ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για lobbies τα οποία δραστηριοποιούνται σε μετοχές, όπως η Άβαξ, η CPI.

Αργότερα και πριν από το τέλος της συνεδρίασης αναμένεται το conference call της ΕΧΑΕ προς τους αναλυτές αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου 3μήνου. Πιέσεις ωστόσο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα σε Μότορ Όιλ, Jumbo και Μυτιληναίο.

Κίνηση προς τα 6 ευρώ για τα Πλαστικά Θράκης.

Πτώση πάνω από 2,4% για τον Φουρλή.

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Οριακή μεταβολή με το βλέμμα στραμμένο στο νέο tweet του Elon Musk

Δύο δισ. ευρώ ομόλογα ετησίως θα εκδίδουν οι τράπεζες – Ποιοι προγραμματίζουν εκδόσεις

Τα μυστήρια του Helikon και η Alpha Bank, πόσες μετοχές έχει ο Βασίλης Ψάλτης, η Βρεττού των ομολόγων και τι πουλάει ο MVP Νίκος Σταθόπουλος