• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Άμυνα στην Πειραιώς, νέος γύρος πτώσης στο ταμπλό

    Χρηματιστήριο


    Νέος γύρος πτώσης για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τελειώνει το πρώτο τρίμηνο του 2021 κι ακόμα δεν υπάρχει σαφές και ορατό φως εξόδου από την κρίση και την πανδημία.

    Οι χαμηλοί ρυθμοί των εμβολιασμών στην Ευρώπη (μόλις το 7% του πληθυσμού στην Γερμανία), οι μεταλλάξεις και τα νέα αυστηρότερα lockdowns στην κορύφωση του τρίτου κύματος σε Γερμανία και Γαλλία προβληματίζουν έντονα τα διεθνή χαρτοφυλάκια για τις επιλογές που έχουν.

    Η οικονομική ανάκαμψη πηγαίνει πιο πίσω. Ακόμα και στην Ελλάδα, μπορεί Citigroup, HSBC, Capital Economics να δίνουν ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 5% για φέτος, άλλα think tanks, όπως Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, δίνουν πρόβλεψη για ανάπτυξη φέτος 2,8%.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κρατάει τη γραμμή «Μαζινό» των 830 μονάδων, για τρίτη συνεδρίαση. Με κάποιες μικρές αναλαμπές βρέθηκε πάνω από τις 833 μονάδες, ωστόσο στο Χ.Α. επικρατεί περίσκεψη ως προς την ανάληψη περαιτέρω ρίσκου.

    Οι εξελίξεις στις τράπεζες, με αιχμή την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 και τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, δεν «διαβάζονται» θετικά από την αντιπολίτευση, η οποία απειλεί να «κρεμάσει» την κυβέρνηση «στα μανταλάκια», αφού από το πρωί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «οσμή σκανδάλου» (π.χ. Γιώργος Τσίπρας, Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Φίλης). Η μετοχή αντιδρά στα 0,49 ευρώ και όλα τα χρηματιστηριακά γραφεία συνδέουν τις εξελίξεις μέχρι τη γενική συνέλευση (7 Απριλίου) με το downrisk στη μετοχή.

    Πιέσεις στο ξεκίνημα για την Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 και την Εθνική ΕΤΕ 0% 7,87 και μικρή άνοδος για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10.

    Η μετοχή αντέδρασε χθες από τη στιγμή που θα δοθούν κίνητρα στους παλαιούς μετόχους για να κρατήσουν τις μετοχές τους. Πιέσεις πάνω από 1,4% για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 καθώς ο όμιλος αποσύρεται από την διεκδίκηση της Εγνατίας.

    Στα 14,69 ευρώ και μικρά κέρδη για την Jumbo. Yπενθυμίζεται ότι ο βασικός μετοχός τους, Απόστολος Βακάκης, έκανε placement την περασμένη εβδομάδα, στα 14,70 ευρώ…

    Νέα κίνηση προς τα υψηλά της για τη Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 στα 13,43 ευρώ, στα 12,55 ευρώ αντιδρά η Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,86% 23,04 στα 4,85 ευρώ ενισχύεται η Βιοχάλκο.

    Υπό έλεγχο οι πιέσεις για την Τέρνα Ενεργειακή, που, όμως, βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, στα 12,10 ευρώ, στα 13,29 ευρώ υποχωρεί ο ΟΤΕ, στα 11,18 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 3,89 ευρώ η ΕΧΑΕ, στα 5,34 τα ΕΛΠΕ, στο 1,45 η Ελλάκτωρ και στα 9,40 η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ.

    Πιέσεων συνέχεια και για την Aegean, στα όρια των 5 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Glass Lewis: Στηρίζει τους όρους αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς

    Accelerate TT: Πώς το fund of funds της ΕΑΤΕ θα χρηματοδοτήσει νεοφυείς επιχειρήσεις

    Εθνική Ασφαλιστική: Παράταση στην αγωνία, νέα συνεδρίαση του ΤΧΣ σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ