• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Αlpha, Coca Cola, Βιοχάλκο στέλνουν τον δείκτη στις 860 μονάδες

    Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις με χαμηλό τζίρο

    Πηγή: Bloomberg


    Δύο βήματα μπροστά, ένα βήμα πίσω για τη χρηματιστηριακή αγορά.

    Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε κίνηση που έφερε τον δείκτη πάνω από τις 860 μονάδες και πλέον, μετά το σημερινό άνοιγμα, προκύπτει ότι η ανησυχία για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα, τα νέα κρούσματα που αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό, η πίεση στο σύστημα υγείας και το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων το φθινόπωρο παραμένουν σε ισχύ.

    Επιπρόσθετα, τα νέα που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ταρακουνούν τις αγορές, αφού άπαντες αναμένουν τι θα πράξει η Fed για να στηρίξει την αμερικάνικη οικονομία εν μέσω υγειονομικής θυέλλης.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. περιορίζει τις απώλειές του στις 863,53 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες περί το 0,10%, με πιέσεις στα τραπεζικά «χαρτιά», πλην της ΕΤΕ, και σε μια σειρά από μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Οι τράπεζες, ο δείκτης τους υποχωρεί στις 517 μονάδες, με την ΕΤΕ στα 2,21 ευρώ, την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στα 0,77 ευρώ την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στο 1,35 ευρώ και την Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 να αναμετράται πάλι με το 1 ευρώ, για την ακρίβεια στο 1,04, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση κατά 1,4%.

    Πάνω από 1% η πτώση στη ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 στα 8,21, 1,4% οι απώλειες στη Βιοχάλκο, 1,3% στην Coca Cola, 1,4% στα ΕΛΠΕ, 0,7% στο Jumbo.

    Στα 11,51 ευρώ ενισχύεται οριακά ο ΟΠΑΠ και στα 14,70 ευρώ υποχωρεί ο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07. Ισχυρές οι απώλειες στη Cenergy, πάνω από 2% και 1,5% στην Βιοχάλκο στα 4,29 ευρώ.

    Πτώση για τις μετοχές που ελέγχονται από την οικογένεια Κόκκαλη, ενώ αντίδραση βγαίνει στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπως τα Κρι – Κρι, Τεχνική Ολυμπιακή, Μύλοι Κεπενού, Λούλη, Πλαστικά Θράκης που έπιασαν τα 8 ευρώ και Πλαίσιο.

    Η αγορά μπαίνει σε φάσης ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ εξαμήνου από αυτή την εβδομάδα.

    Η ΕΧΑΕ την Δευτέρα το απόγευμα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλότερο τζίρο (+28%) και τα έσοδα από την αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς.

    Τα ισχυρά μεγέθη του κλάδου Μεταλλουργίας αναμένεται να οδηγήσουν την κερδοφορία της Μυτιληναίος, η οποία εκτιμάται ότι θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη κοντά στα 150 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν την έναρξη της συνεδρίασης την Τρίτη ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη η τακτική τηλεδιάσκεψη με την διοίκηση.

    Την Πέμπτη θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Τιτάν, τα οποία αναμένονται ενισχυμένα κυρίως λόγω των καλύτερων επιδόσεων σε ΗΠΑ και Ελλάδα.

    Η πρώτη εβδομάδα των ανακοινώσεων ολοκληρώνεται με τις δημοσιεύσεις των Alpha Trust Ανδρομέδα και Μοτοδυναμική την ερχόμενη Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης:

    Αποκαλυπτικά στοιχεία 36 ετών: Πώς κινούνται οι ελληνικές μετοχές Ιούλιο και Αύγουστο – Τι κρύβει το ράλι του δείκτη τεχνολογίας

    Θ. Βασιλειάδης (Specisoft) στο mononews: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η συνεργασία με Πανεπιστήμια και το μέλλον των λογισμικών

    Γιατί ξαναμοιράζεται η τράπουλα στο Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ