• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Alpha Bank και Πειραιώς οδήγησαν στην άνοδο, κόντρα στις διεθνείς πιέσεις


    Με ήπια άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει λίγο πάνω από το όριο των 780 μονάδων, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον κατά την οποία ο τζίρος παρέμεινε κάτω από τα 40 εκατ. ευρώ.

    Το χρηματιστήριο συνέχισε να παρακολουθεί τις διεθνείς αγορές, στις οποίες εξακολουθεί να κυριαρχεί η ανησυχία για τις εξελίξεις γύρω από τον «εμπορικό πόλεμο» που κήρυξαν οι ΗΠΑ. Άλλωστε, ΗΠΑ και Κίνα ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις η μια στην άλλη, κάτι που επηρέασε αρνητικά τη Wall Street και παρέσυρε προς τα κάτω και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο περιόρισε σημαντικά τα κέρδη του πρώτου μισού της συνεδρίασης.

    Πάντως, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το χρηματιστήριο βρήκε στήριξη στις τράπεζες, με την Alpha Bank και την Πειραιώς  να παίρνουν σήμερα τη σκυτάλη από τις Eurobank και Εθνική και να ηγούνται της ανόδου στον κλάδο. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,91% στις 815,78 μονάδες.

    Στα επιχειρηματικά νέα, ξεχώρισε η συμφωνία του Δημοσίου με τον Όμιλο Λάτση για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ, όσο και η δικαίωση της Ελληνικός Χρυσός  από την επιτροπή διαιτησίας, στην προσφυγή του Δημοσίου.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,22% στις 781,14 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ των 779,56 μονάδων (+0,01%) και 788,57 μονάδες (+1,17%).

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 37,5 εκατ. ευρώ ενώ ο  όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 31,9 εκατ. τεμάχια. Μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκε 1,1 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υνψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,41%, στις 2.031,89 μονάδες, ενώ στο -1,89% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.228,38 μονάδες.

    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, o John Paulson κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 11,2 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε για μια ακόμα ημέρα ο Ευάγγελος Στασίνοπουλος που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται στα 8,3 εκ. ευρώ.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Alpha Bank (+4,18%), ενώ ακολούθησαν αυτές της Πειραιώς (2,19%) και της Aegean (2,02%)

    Αντίθετα, η Βιοχαλκο (-2,24%) σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση, ενώ ακολούθησε η μετοχή της ΟΛΠ (-2,24).



    ΣΧΟΛΙΑ