Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλότερα οι Ευρωαγορές, με σινοαμερικανικές σχέσεις και Brexit στο επίκεντρο

Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές

Με απώλειες κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα το πρωί, με το ενδιαφέρον να στρέφεται για ακόμη μία φορά σε Brexit και Κίνα. Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές της Ασίας, με τον Shanghai Composite να κλείνει στο -0,42% και τον Hang Seng στο -0,68%. Επιπλέον, οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής για τη σημερινή ανακοίνωση κερδοφορίας της Netflix, του πρώτου μεγάλου τεχνολογικού ονόματος που αναφέρει τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του.

Οι ανησυχίες για τις σινοαμερικες σχέσεις εντείνονται και λόγω της Huawei και τους ισχυρισμούς που εκφράστηκαν στην αμερικανική Γερουσία, ότι οι ηλιακοί συλλέκτες της κινέζικης εταιρίας, είναι ευαίσθητοι σε επιθέσεις hackers. Η νευρικότητα των αγορών θα αυξάνεται, όσο πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Μαρτίου χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική θετική εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει επίλυση των διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρώπη, καθώς μπορεί η Theresa May να κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης, η νίκη της όμως ήταν οριακή και ουδείς δεν γνωρίζει ακόμη τί πρόκειται να ακολουθήσει στο μέτωπο του Brexit. To plan B της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να υποβληθεί τη Δευτέρα, με πολλούς να περιμένουν ότι η May θα πιέσει για παράταση της προθεσμίας της 29ης Μαρτίου.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο χάνει μέχρι στιγμής -0,38%, ο DAX βρίσκεται στο -0,81%, ο CAC40 -0,55%, ο ΜΙΒ -0,53% και ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 καταγράφει απώλειες -0,38%.

Η περίοδος κερδοφορίας στις ΗΠΑ, που διαμορφώνουν κατά κανόνα την τάση για τις υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές, συνεχίζεται σήμερα με το Netflix να κάνει πρεμιέρα των μεγάλων εταιριών τεχνολογίας. Τα ΣΜΕ Μαρτίου του Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, βρίσκονται στο -0,42%, -0,49% και -0,60% αντίστοιχα.