• ΑΓΟΡΕΣ

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Πειραιώς – Ο Α. Θωμόπουλος στο Λονδίνο και ο Χ. Παπαδόπουλος στο Ντουμπάι

    peiraios Τράπεζα Πειραιώς


    Στο Λονδίνο βρίσκεται ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος και στο Ντουμπάι ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, που είναι οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του CEO στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Η συνεδρίαση του ΔΣ για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου βρίσκεται σε εξέλιξη από τη 1 το μεσημέρι, ενώ τις τελευταίες ώρες είναι έντονη η φημολογία και για τρίτο υποψήφιο, κορυφαίο τραπεζίτη, που λείπει αυτές τις μέρες στο εξωτερικό και για την ακρίβεια στην Νεα Υόρκη. Οι δυο μονομάχοι απουσιάζουν στο εξωτερικό παρακολουθώντας εξελίξεις από απόσταση. Για την ακρίβεια ο κ. Παπαδόπουλος βρίσκεται στο Ντουμπάι και ο κ. Ανθιμος Θωμόπουλος στο Λονδίνο. Και οι δυο τηρούν σιγή ιχθύος και αναμένουν την απόφαση των οργανων της Πειραιώς.

    Οι τελευταίες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, κάνουν λόγο για επιστολή του SSM που ζητά την αναβολή της διαδικασίας εκλογής του νέου CEO.

    Τραπεζίτης-«έκπληξη» αναλαμβάνει τα ηνία;

    Αν και τις προηγούμενες μέρες έγιναν κάποιες προσπάθειες από κύκλους να εμπλακεί στη διαδικασία ο SSM, όπως έγινε τον περασμένο Ιούνιο, και να βγάλει «κόκκινη» κάρτα στην υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr ότι αυτή τη φορά ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας παραμένει πλήρως αποστασιοποιημένος από τη διαδικασία και μάλιστα φέρεται να διαμήνυσε προς όλους τους εμπλεκόμενους πως «έχει δώσει το ok στην υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου».

    Από την πλευρά του ο επενδυτής κ. Τζον Πόλσον επιμένει στην υποψηφιότητα του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου, τον οποίο θεωρεί ως τον πλέον κατάλληλο να «τρέξει» το πλάνο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

    Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει επίσης ξεκαθαρίσει τη θέση του και δημοσίως έχει ταχθεί κατά της υποψηφιότητας του κ. Θωμόπουλου, όχι επειδή δεν πληροί τα κριτήρια, αλλά επειδή θα είναι δύσκολη η συνεργασία με το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό της τράπεζας.

    Οι Έλληνες τραπεζίτες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς. Και ο λόγος έχει να κάνει με την παρασκηνιακή, όπως τη χαρακτηρίζουν, ανάμειξη του SSM σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης των ελληνικών τραπεζών, για τα οποία εκείνο που πρέπει να προέχει είναι η διαφάνεια και όχι οι «υπόγειες» διαβουλεύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζα Πειραιώς: Τραπεζίτης-«έκπληξη» αναλαμβάνει τα ηνία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Τράπεζα Πειραιώς: Συνεδρίαση Θρίλερ. Έως το βράδυ θα ξέρουμε το νέο CEO

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα είναι γεγονός



    ΣΧΟΛΙΑ