• ΑΓΟΡΕΣ

    BofA για Coca-Cola HBC: Αγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €31,93

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of America εκτιμά ότι η Coca Cola HBC συνεχώς επιτυγχάνει ελκυστική ανάπτυξη και προσφέρει σχεδόν την καλύτερη στην κατηγορία ανάπτυξη, με συμμετοχή τόσο στις αναπτυγμένες, όσο και στις αναδυόμενες αγορές.

    H εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στους μετόχους της έως και 800 εκατ. ευρώ την περίοδο 2024-2025 και πάλι να είναι εντός στόχων, αναφορικά με τον δείκτη χρέους προς τα τα EBITDA. Με μερισματική απόδοση 3,5% περίπου και 4% επιστροφή από την επαναγορά των μετοχών, η Coca Cola HBC είναι ξεκάθαρο “buy” για τη BofA.

    «Προτείνουμε σύσταση αγοράς για την Coca Cola HBC με τιμή στόχο τις £27,50 (ή €31,93), καθώς ακόμη και μετά τη συμπερίληψη της πρόσφατης ανακοίνωσης περί επαναγοράς μετοχών και της εξαγοράς της Finlandia, η μετοχή διαπραγματεύεται με περίπου 13 φορές δείκτη P/E και ελκυστική έκπτωση 30% περίπου σε σχέση με τα βασικά προϊόντα.

    Πιστεύουμε ότι η μετοχή είναι υποτιμημένη με discount σε σχέση με τις βασικές μετοχές της, προσφέροντας ωστόσο διψήφια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ετησίως για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, καθώς και ισολογισμό με επιλογές, θετική δυναμική και δυνατότητα αναμόρφωσης του περιθωρίου κέρδους», προβλέπει η BofA.

    «Η Coca Cola HBC κερδίζει μερίδιο στις περισσότερες αγορές, οι οργανικές της πωλήσεις αυξάνονται με +6,5% και η τιμολόγηση υποστηρίζεται από τις ανώτερες δυνατότητες διαχείρισης εσόδων, λειτουργικά κέρδη EBIT +9% και κέρδη ανά μετοχή (EPS) +11%, προσφέροντας επίσης μερισματική απόδοση περίπου 3,5%.

    Αναμένουμε ότι η Coca Cola HBC θα συνεχίσει να προσφέρει πολύ ελκυστική ανάπτυξη (όγκος/πωλήσεις/EBIT/EPS +2%/+7,5%/+11,5%/+8%) ακόμη και το 2024, ένα έτος κατά το οποίο πολλές εταιρείες θα έχουν πιθανώς μικρότερη ανάπτυξη. Ο ισολογισμός εξακολουθεί να προσφέρει επιλογές, με το καθαρό χρέος/EBITDA σε 1,2 φορές στο τέλος του έτους», εκτιμά η BofA.

    Ελκυστική ανάπτυξη με πλήθος επιλογών στον ισολογισμό σε ένα έτος αβεβαιότητας

    H BofA επισημαίνει ότι πολλές εταιρείες του τομέα με τις βασικές επιχειρήσεις θα αυξήσουν πιθανώς τις πωλήσεις τους κάτω από τους μεσοπρόθεσμους μέσους όρους τους το 2024, εξαιτίας του πιο δύσκολου καταναλωτικού περιβάλλοντος και με πολύ περιορισμένη τιμολόγηση. Αντίθετα, αναμένει ότι η Coca Cola HBC θα αυξήσει τις πωλήσεις της κατά +7,5%, με όγκο +2%.

    «Ακόμη και αφαιρώντας την τιμολόγηση με υψηλό πληθωρισμό στη Νιγηρία και την Αίγυπτο, προβλέπουμε +5% οργανικών πωλήσεων. Η αύξηση του όγκου το 2024 θα πρέπει να υποστηριχθεί από: (1) τη βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών στις περισσότερες από τις πιο κυκλικές αγορές στην Ανατολική Ευρώπη και (2) τις πολύ εύκολες συγκρίσεις του πρώτου εξαμήνου στη Νιγηρία και την Αίγυπτο και (3) τη συνεχιζόμενη αύξηση του μεριδίου στις περισσότερες αγορές. Με τις τιμές της ζάχαρης να μπορούν να γυρίσουν αργότερα μέσα στο έτος και με πολλά περιθώρια για την ανασυγκρότηση των περιθωρίων στην Αίγυπτο και τη Νιγηρία, αναμένουμε ότι τα περιθώρια κέρδους θα συνεχίσουν να επεκτείνονται τουλάχιστον στο υψηλό άκρο του εύρους στόχου της εταιρείας», υπολογίζει η αμερικανική τράπεζα.

    «Η Coca Cola HBC διαθέτει ακόμα επιλογές για το τι θα κάνει με τα μετρητά ακόμη και μετά την ανακοίνωση της επαναγοράς των μετοχών της. Το 2023, η CCH ανακοίνωσε την εξαγορά της Finlandia Vodka και μια επαναγορά μετοχών που θα επιστρέψει 4% περίπου της κεφαλαιοποίησης στους μετόχους. Ο καθαρός δανεισμός/EBITDA παραμένει χαμηλός (1,2 φορές το 2024) κάτω από το στόχο της εταιρείας.

    Ενώ η περαιτέρω ενοποίηση της εμφιάλωσης της Coke παραμένει προτεραιότητα (υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει στρατηγικό και οικονομικό νόημα), ελλείψει συγχωνεύσεων και εξαγορών, η Coca Cola HBC θα μπορούσε να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων. Εκτιμούμε ότι η εταιρεία θα μπορούσε δυνητικά να επιστρέψει έως και επιπλέον 800 εκατ. ευρώ (πάνω από 8% της κεφαλαιοποίησης της στην αγορά) την περίοδο 2024-2025, διατηρώντας παράλληλα το καθαρό χρέος/EBITDA στις 1,5 φορές, επίπεδο που είναι στο χαμηλότερο σημείο του εύρους στόχου που έχει θέσει η ίδια», καταλήγει η BofA.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποια είναι η Ardu ΑΕΠΕΥ που μοίραζε μερίσματα με αρνητικά κεφάλαια – Καμπάνες από Ε.K. για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

    Το ρεκόρ της Ιντραλότ και η 11αδα των μετοχών της πρώτης γραμμής που έχουν αυξήσει τον τζίρο τους μέχρι 588,1%

    Μετά το Bitcoin έρχεται το Ether; Η SEC προσγειώνει τους επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ