Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έφεραν οι νέες απειλές του Τραμπ και η κρίση στη Γερμανία

Στο «κόκκινο» ξεκίνησαν τον Ιούλιο τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις νέες εμπορικές απειλές του Ντόναλντ Τραμπ κατά της ΕΕ αλλά και την κρίση στον κυβερνητικό σχηματισμό της Γερμανίας με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση με νέους δασμούς ύψους 300 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές αυτοκινήτων, σύμφωνα με αναφορές των Financial Times την Κυριακή. Ο ίδιος μιλώντας στο Fox News υποστήριξε πως οι Ευρωπαίοι δεν έχουν δουλέψει αρκετά ώστε να υπάρχει μια πιο «δίκαιη» εμπορική σχέση με τις ΗΠΑ. «Η ΕΕ είναι πιθανόν τόσο κακή όσο η Κίνα, απλά μικρότερη. Είναι απαίσιο τι κάνουν σε εμάς.»

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,84% στις 376,75 μονάδες,

Ο Γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,88% στις 5.276,76 μονάδες, ο Γερμανικός DAX 30 σημείωσε πτώση 0,55% κλείνοντας στις 12.238,17 μονάδες, ενώ ο Βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,17% στις 7.547,85 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική δραστηριότητα στην ΕΕ «χτύπησε» χαμηλό 18 μηνών τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.