• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος στο Χ.Α: Ξεπέρασε μετά από πολύ «κόπο» τις 760 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

    • NewsRoom


    Ανοδικά και με μια σημαντική προσπάθεια να βγει από τον κύκλο εσωστρέφειας και επιφυλακτικότητας που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά τις τελευταίες εβδομάδες έκλεισε την Παρασκευή, 13 Ιουλίου το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας να ξεπεράσει επιτέλους τις 760 μονάδες.

    Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,26% στις 761,91 μονάδες, ενώ σε σχέση με την υπόλοιπη εβδομάδα, σημείωσε κέρδη 1,99%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 30,2 εκατ. ευρώ.

    Στον απόηχο της βελτιωμένης απόδοσης των ελληνικών ομολόγων και την επιτυχημένη έκδοση ευρω-ομολόγου από τον ΟΤΕ στα 400 εκατ. ευρώ με χαμηλό κουπόνι, η αγορά έδειξε διάθεση σταθεροποίησης ακολουθώντας ωστόσο περισσότερο την τάση των ξένων αγορών χωρίς να έχει κάποια αξιόλογη βελτίωση στις ημερήσιες συναλλαγές.

    Σε αυτό το πλαίσιο, από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, η μετοχή του ΟΤΕ μετά την επιτυχή ανανέωση του ομολόγου έκλεισε σήμερα ανοδικά στο +4,05%, με τον ΟΛΠ να ακολουθεί με άνοδο 3,10% και άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε Φουρλή, Jumbo, ΔΕΗ και Aegean.

    Μόνο δύο τίτλοι του FTSE 25 έκλεισαν σε αρνητικά εδάφη, η ΕΥΔΑΠ με -1,25% και η Eurobank με -0,48%.



    ΣΧΟΛΙΑ