Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδο στη Wall Street προμηνύουν τα futures

χρηματιστές στη wall street

Ακόμα μία εβδομάδα ανόδου αναμένεται στην Wall Street, με τους επενδυτές ωστόσο να είναι προσεκτικοί, βάζοντας στην ζυγαριά αφενώς τα θετικά νέα από την πολιτική και την πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ να ξεκινήσει τις διαδικασίες μετάβασης και αφετερού τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό κρουσμάτων στις ΗΠΑ και τις επιπτώσεις που έχει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Λόγω των Ευχαριστιών, η Wall Street παρέμεινε κλειστή την Πέμπτη. Τα μελλοντικά συμβόλαια των δεικτών στις ΗΠΑ κινούνται υψηλότερα την Παρασκευή, με την εμπορική δραστηριότητα, παρά τις γιορτές, να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Η αγορά υποδέχτηκε θετικά τις δηλώσεις Τραμπ, ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο εάν το Εκλογικό Κολέγιο ψηφίσει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας όμως τους αβάσιμους ισχυρισμούς περί νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Λόγω των διακοπών, οι διαπραγματεύσεις στην Wall Street θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα, με τον όγκο να αναμένεται πολυ χαμηλότερος από τον μέσο όρο.

Το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην μάχη που δίνεται από τις μεγάλες φαρμακευτικές ώστε να παρασκευάσουν νωρίτερα το εμβόλιο κατά της πανδημίας. Η AstraZaneca δήλωσε εχθές ότι θα προχωρήσει σε νέα κλινική δοκιμή του εμβολίου της κατά της Covid-19 που κάνει σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. O CEO της εταιρίας, Pascal Soriot, ανέφερε ότι δεν αναμένει η συμπληρωματική κλινική δοκιμή να καθυστερήσει την έγκριση του εμβολίου από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν θα χρειαστεί συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών.

Στο κλίμα αυτό, τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν 61 μονάδες ή 0,20%, του S&P 500 ενισχύονται στις 3.636 μονάδες στο +0,25%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν επίσης 62,5 μονάδες ή 0,53%.