• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικό ξέσπασμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών πριν τα αποτελέσματα του Eurogroup, με πρωταγωνίστρια τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ


    Με σημαντική άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο Λουξεμβούργο όπου λαμβάνει χώρα σήμερα το κρίσιμο Eurogroup που θα καθορίσει την μεταμνημονιακή εποχή για την Ελλάδα.

    Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε πάντως έντονες διακυμάνσεις. Αν και ξεκίνησε με ήπια κέρδη, γύρω στις 13:00 βρέθηκε να βυθίζεται κοντά στις 760 μονάδες. Ωστόσο με τις πρώτες δηλώσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών κατά την άφιξή τους στο Eurogroup και την αισιοδοξία για λύση που εξέφρασαν οι αγοραστές πήραν κεφάλι, ανεβάζοντας τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 780 μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε σήμερα να κινείται μεταξύ του -2,67% και το +3,30%, ενώ έκλεισε τελικά με άνοδο  2,62% στις 907,89 μονάδες.

    Πάντως παρά την έντονη διακύμανση, ο τζίρος παρέμεινε για μια ακόμα φορά σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα, παραμένοντας στο επίπεδο των 55 εκατ. ευρώ.

    Τα αποτελέσματα του Eurogroup αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η αγορά θα ξεκινήσει της Παρασκευή έχοντας ήδη μια εικόνα από το πώς βλέπει ο διεθνής Τύπος και πιθανόν ορισμένοι αναλυτές τις αποφάσεις για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποπτεία.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,91% στις 772,89 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά,κινήθηκε μεταξύ των 759,15 μονάδων (-0,88%) και 779,89 μονάδων (+1,83%).

    Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 55,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 38 εκατ. τεμάχια.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,96%, στις 2.023,55 μονάδες, ενώ ο Mid Cap έκλεισε με πτώση 1,76% στις 1.302,16 μονάδες.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, πρωταγωνίστρια της ανόδου ήταν η μετοχή της Βιοχαλκο που σημείωσε άλμα 5,11%. Άλλωστε, όπως άφησε να εννοηθεί μιλώντας στο mononews o Μιχάλης Στασινόπουλος η εταιρεία εξετάζει πράγματι την δημιουργία μονάδας παραγωγής στις ΗΠΑ. Από εκεί και πέρα, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Lamda (+4,40%) και η Eurobank (+3,76%).

    Αρνητικά έκλεισαν μόνο τρεις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο ΟΛΠ (-0,12%), η Motor Oil (-0,21%), η οποία ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εξαγορά της NRG και η Coca Cola HBC (-0,51%).



    ΣΧΟΛΙΑ