Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικά συνέχισαν για μια ακόμα ημέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν ξανά το βλέμμα στα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων εταιρειών, καθώς οι ανησυχίες για την ένταση στη Συρία δείχνουν να υποχωρούν, με τους αναλυτές να θεωρούν πως οι επιθέσεις της Δύσης δεν θα κλιμακωθούν.

Θετικά στο κλίμα συνετέλεσε και το άνοιγμα της  Wall Street, λαμβάνοντας στήριξη κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και οι θετικές ειδήσεις για το κινεζικό ΑΕΠ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 380,77 μονάδες. Στη Γερμανία, ο DAX ενισχύθηκε κατά 1,55% στις 12.582,86 μονάδες, στη Βρετανία ο FTSE σημείωσε άνοδο 0,43% στις 7.229,25 μονάδες ενώ ο CAC 40 στη Γαλλία σημείωσε άνοδο 0,76% στις 12.582,86 μονάδες.

Στις επιχειρήσεις, η μετοχή της φαρμακευτικής Genmab ενισχύθηκε κατά 8,74%, έπειτα από τα θετικά νέα για τις  υψηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις του φαρμάκου Darzalex στο πρώτο τρίμηνο. Η Associated British Foods είδε τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 4% αφότου ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, στα οποία η εταιρεία διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.