• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανατροπή στη Wall Street: Κέρδη 1,62% για τον Dow Jones με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες

    Dow Jones Wall Street


    Με εντυπωσιακή ανάκαμψη κατά το τελευταίο διάστημα της σημερινής συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν όχι μόνο να «σβήσουν» τις ισχυρές αρχικές απώλειες αλλά να κλείσουν και με σημαντικά κέρδη, αφήνοντας πίσω τις αρνητικές προειδοποιήσεις για την πορεία της οικονομίας από τον επικεφαλής της FED αλλά και τα νέα στοιχεία για την ανεργία.

    Πρωταγωνίστριες στην αντίδραση ήταν οι τραπεζικές μετοχές. Η Bank of America και η JPMorgan σημείωσαν άνοδο άνω του 4%, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος της Citigroup.

    Πριν την έναρξη των συνεδριάσεων, πάντως, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας έδειξαν πως πάνω από 2,9 εκατ. εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

    Παράλληλα, προβληματισμό στην αγορά είχε προκαλέσει και ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δήλωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως είναι απογοητευμένος από την Κίνα και τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, λέγοντας μάλιστα πως δεν θέλει να μιλήσει με τον Σι Τζινπίνγκ αυτό το διάστημα. Σημείωσε επίσης ότι «εξετάζει» τις κινεζικές επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται σε αμερικανικά χρηματιστήρια, αλλά δεν ακολουθούν τους λογιστικούς κανόνες των ΗΠΑ.

    Πάντως, ο Dow Jones κατάφερε τελικά να κλείσει στις 23.625,34 μονάδες με άνοδο 1,62%, ο  S&P 500 στις 2.852,50 μονάδες με κέρδη 1,15% ενώ ο  Nasdaq στις 8.943,72 μονάδες, με άνοδο 0,91%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 26 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 4 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των American Express, Cisco και UnitedHealth, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες αυτές των  Coca Cola, Walmart και P&G.



    ΣΧΟΛΙΑ