Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Aναστάτωση στους traders από την απότομη πτώση του Bitcoin και της Nvidia

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, Bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, Bitcoin

Το Bitcoin και η Nvidia μόλις υπενθύμισαν στους άπληστους επενδυτές τους κινδύνους που κρύβουν τα πιο hot στοιχήματα των αγορών.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε τη Δευτέρα μια από τις πιο απότομες πτώσεις του από την έναρξη της ανάκαμψης της αγοράς κρυπτονομισμάτων στις αρχές του περασμένου έτους, κάνοντας τους επενδυτές να αγωνιούν για την διατήρηση του τεχνικού ορίου των 60.000 δολαρίων.

Την ίδια ώρα, η Nvidia – το καμάρι του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης – υποχώρησε σχεδόν 7% και έχασε περίπου 430 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απώλεια αξίας σε τρεις ημέρες, που έχει καταγράψει ποτέ μία εταιρεία.

Το Bitcoin κατέγραψε την Δευτέρα μία από τις μεγαλύτερες ημερήσιες πτώσεις από τις αρχές του περασμένου έτους

Σε μακροχρόνια βάση και τα δύο περιουσιακά στοιχεία εξακολουθούν να εμφανίζουν εντυπωσιακές αποδόσεις.

Ωστόσο, οι αναταράξεις ξαναφέρνουν στο προσκήνιο το ερώτημα εάν οι ρωγμές στις συναλλαγές που ακολουθούν το πνεύμα της εποχής, υποδηλώνουν μια πιο δύσκολη προοπτική στην διάθεση για ανάληψη ρίσκου, καθώς το ενδεχόμενο υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πλανάται πάνω στις αγορές.

«Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν τώρα ότι η δυναμική λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις», δήλωσε ο Chris Weston, επικεφαλής ανάλυσης για την Pepperstone Group.

Το Bitcoin χρειάζεται «συναίσθημα για να τροφοδοτήσει την άνοδο» και η Nvidia είναι «μια απίστευτα κορεσμένη μακροπρόθεσμη θέση», πρόσθεσε.

Το Bitcoin σταθεροποιήθηκε την Τρίτη, σημειώνοντας άνοδο έως περίπου 3% και ξαναβρέθηκε πάνω από τα 61.000 δολάρια.

Οι μετοχές στην Ασία και τα futures στον δείκτη Nasdaq 100 -στον οποίο ο τεχνολογικός κλάδος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα- κινήθηκαν αμφότεροι υψηλότερα.

Οι κινήσεις αυτές υποδηλώνουν ότι το ευρύτερο επενδυτικό κλίμα παραμένει ανθεκτικό, υποστηριζόμενο από τα κέρδη στις παγκόσμιες μετοχές, τον χρυσό και την αγορά crypto κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Το επόμενο επίπεδο στήριξης της Nvidia βρίσκεται κοντά στα $115

Η Carol Schleif, αναπληρώτρια επικεφαλής επενδύσεων στην BMO Family Office LLC, επεσήμανε στο ραδιόφωνο του Bloomberg ότι μια ισοσταθμισμένη έκδοση του S&P 500 σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, την ώρα που η ναυαρχίδα Nvidia αντιμετώπιζε δυσκολίες.

«Χρειάζεται μια αγορά ευρύτερης διαφοροποίησης για να έχει βιωσιμότητα», είπε. «Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη στοιχεία μπορούν να επεκταθούν σε περισσότερες βιομηχανίες εκτός από την τεχνολογία».

Διαβάστε επίσης:

Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Alpha Bank, Aegean, Viohalco, EXAE, OTE

ΟΤΕ: Γιατί η Deutsche Bank ποντάρει σε ισχυρή άνοδο της μετοχής

Τρέμουν οι billionaires στο Μονακό: Μπαίνει σε «γκρίζα λίστα» για ξέπλυμα χρήματος