Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Aνακάμπτει ο χρυσός μετά το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Ευρώπη

Ανακάμπτει, από τα χαμηλά της 1ης Νοεμβρίου, η τιμή του χρυσού μετά τα χτεσινά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στην Αμερική. Βάσει των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ οι  Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματος της αμερικανικής κυβέρνησης στη Βουλή και, σύμφωνα με αναλυτές, η συσπείρωση των ψηφοφόρων και των δύο κομμάτων δείχνει ότι θα υπάρξει μία σημαντική μάχη στα επόμενα δύο χρόνια.

«Ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς υποδηλώνει ότι θα δούμε λίγο κίνδυνο στην αγορά, η οποία, λογικά, θα πρέπει να ωφελήσει το χρυσό» δήλωσε ο αναλυτής της ANZ, Daniel Hynes. Η νίκη των Δημοκρατικών δημιουργεί ένα σαφές εμπόδιο για τους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν εύκολα τα νομοθετικά τους σχέδια.

«Βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, η τιμή του χρυσού θα ανέβει» ανέφερε ο Peter Fung, επικεφαλής του dealing room στη Wing Fung Precious Metals στο Χονγκ Κονγκ.

Οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής και λόγω της διήμερης συνάντησης της επιτροπής της Fed για τα επιτόκια που ξεκινάει σήμερα.

Αν και δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων, οι traders περιμένουν πιθανές ενδείξεις για μελλοντικές αυξήσεις τον Δεκέμβριο και το 2019.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου λήξης Δεκεμβρίου ενισχύεται 0,74% στα 1.232,80 δολάρια η ουγκιά.