Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance: Ανεβάζει στα 32,70 ευρώ την τιμή στόχο της Jumbo

Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής Jumbo

Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής Jumbo

Περιθώριο ανόδου 27,4% βλέπει για τη μετοχή της Jumbo η Alpha Finance, ανεβάζοντας την τιμή στόχο για τη μετοχή από τα 27,30 ευρώ στα 32,70 ευρώ.

Τα διαρκώς βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρείας σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη ελκυστική μερισματική απόδοση της τάξης του 8,2% για το έτος 2024, δικαιολογούν τη διατήρηση της σύστασης «Buy».

Οι ισχυρές επιδόσεις της Jumbο στο πρώτο εξάμηνο του 2024 και η αύξηση των πωλήσεων κατά 7% για το 9μηνο, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τις πληθωριστικές πιέσεις, δείχνουν την ικανότητα της εταιρείας να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Οι αναλυτές της Alpha Finance αναπροσαρμόζουν τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία κατά περίπου 5% υψηλότερα για τη διετία 2025-26 ως αποτέλεσμα του επιτυχημένου πλάνου ανάπτυξης του δικτύου του ομίλου και των ανθεκτικών λειτουργικών τάσεων που καταγράφει ο όμιλος.

Η Alpha Finance τονίζει ότι θα διατηρηθεί η υψηλή διανομή μερισμάτων και τα επόμενα χρόνια, υποστηριζόμενη από την ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών και την υγιή καθαρή χρηματική θέση της εταιρείας.

Οι αναλυτές υπενθυμίζουν ότι πρόσφατα ο όμιλος ξεκίνησε και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών διάρκειας δύο ετών, με στόχο την επαναγορά έως και του 10% του μετοχικού του κεφαλαίου, γεγονός που μαζί με την αύξηση των πωλήσεων το τελευταίο δίμηνο συνετέλεσε στην ανάκαμψη της μετοχής από τα χαμηλά του Αυγούστου κατά περίπου 20%.

Η μετοχή της Jumbο διαπραγματεύεται σήμερα σε 6,9x EV/EBITDA και 10,5x P/E με βάση τις εκτιμήσεις για το 2025, και σύμφωνα με την Alpha Finance αποτελεί μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης

Euroxx Χρηματιστηριακή για Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Αναβαθμίζει σύσταση σε οverweight και τιμή στόχο στα 9,4 ευρώ

ΟΔΔΗΧ: Επανεκδίδει τίτλο λήξης του 2029 με στόχο 250 εκατ. ευρώ

Pantelakis Securities για ΕΛΠΕ και Motor Oil: Μειώνει τις τιμές στόχους, διατηρεί τις θετικές συστάσεις