• ΑΓΟΡΕΣ

    Άλμα για τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής όπλων, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

    Αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Τραμπ σηκώνεται όρθιος


    Η αντίδραση των επενδυτών συνεχίζει να εκπλήσσει, αρκετές ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

    Δεν είναι μόνο τα στοιχήματα των traders που βλέπουν ένα ήρεμο διάστημα για τους αμερικανικούς δείκτες την περίοδο των εκλογών τον Νοέμβριο, αλλά και η «όρεξη» των επενδυτών να αγοράσουν μετοχές εταιρειών που κατασκευάζουν όπλα.

    Με τις ΗΠΑ να βρίσκονται ακόμα σε σοκ, τις μυστικές υπηρεσίες να είναι στο στόχαστρο και τον Ντοναλντ να ζητάει δωρεές, δείχνοντας την αιματοβαμμένη φωτογραφία του από τον περασμένο Σάββατο, οι εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των όπλων απολαμβάνουν ένα πρόωρο άλμα.

    Ειδικότερα, η Smith & Wesson, η μόνη μεγάλη εισηγμένη εταιρεία κατασκευής πυροβόλων όπλων, είδε τη μετοχή της ενδοσυνεδριακά να αποκτάει κέρδη κατά 13%, σε μία περίοδο, την καλοκαιρινή, που συνήθως είναι υποτονική.

    Η εταιρεία Ammo, η οποία κατασκευάζει σφαίρες σημείωσε άνοδο έως και 20% ενδοσυνεδριακά, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι πρόκειται για μία εξαίρεση στον κανόνα που θέλει αυτές τις μετοχές να κερδίζουν στις αρχές φθινοπώρου.

    Στο ευρύτερο πλαίσιο των αγορών, οι traders έχουν πλέον καταλήξει ότι οι ταραχώσεις περίοδοι της Wall Street την περίοδο των εκλογών, δεν θα ισχύσουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

    Αντί να ποντάρουν σε δύσκολους μήνες, αντίθετα περιόρισαν τα στοιχήματά τους και αναμένουν μία περίοδο ήρεμων συνεδριάσεων τον Νοέμβριο, όταν θα κορυφωθεί η μάχη Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών στη κάλπη.

    Βέβαια, οι αναλυτές δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν τις αυξημένες πιθανότητες εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε.

    Αυτό ίσως είναι κι ένα δείγμα για τους traders ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές διακυμάνσεις τους επόμενους τέσσερις μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντόναλντ Τραμπ: Δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση παρακράτησης απόρρητων εγγράφων

    Ντόναλντ Τραμπ: Συγκέντρωσε $3,5 εκατ. για τα θύματα της επίθεσης εναντίον του

    ΗΠΑ: Εγγυημένη η ασφάλεια για το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι



    ΣΧΟΛΙΑ