Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα 22% για το αμερικανικό αργό, τέταρτη μέρα πτώσης για τον χρυσό

γεώτρηση πετρελαίου

γεώτρηση πετρελαίου

Ανέκαμψαν μετά από δύο ημέρες πτώσης οι τιμές του αμερικανικού αργού, έπειτα και από τα «θετικά» νέα από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, που  ανακοίνωσε μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα

Παράλληλα η Υπηρεσία ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων βενζίνης αλλά και της συνολικής παραγωγής πετρελαίου. Έτσι σε συνδυασμό με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και τα θετικά νέα από την εταιρεία Gilead Science για το πειραματικό φάρμακο remdesivir, έφτιαξαν το κλίμα στην αγορά.

Η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού (WTI), παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύθηκε κατά 22% στα 15,06 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα, η νέα ανάκαμψη των μετοχών προκάλεσε για μια ακόμα ημέρα πιέσεις στην τιμή του συμβολαίου χρυσού, το οποίο υποχώρησε για 4η συνεχόμενη ημέρα.

Ειδικότερα το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, υποχώρησε κατά 0,5%  στα 1.713,40 δολάρια η ουγγιά.