• ΑΓΟΡΕΣ

    Αλλάζουν όλα τα δεδομένα στην ETE: Θέλουμε να ξεπεραστεί η κρίση λένε κορυφαίες πηγές της Εθνικής τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας


    Την ώρα που το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ετοιμάζεται να συνεδριάσει την Δευτέρα το μεσημέρι στις 16:00 προκειμένου να εξετάσει όλα τα νέα ενδεχόμενα σχετικά με τον CEO του ομίλου στην Εθνική Τράπεζα Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, η διοίκηση της ΕΤΕ φαίνεται να ετοιμάζεται να προλάβει τις οποίες αρνητικές εξελίξεις έτσι ώστε να εκτονωθεί πλήρως η κατάσταση.

    Πηγή που γνωρίζει άριστα τις σκέψεις του CEO της Εθνικής δήλωσε επί λέξη στο mononews.gr: “Η διοίκηση της ΕΤΕ κατανοεί την ανάγκη ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης  με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα κινηθούμε έμπρακτα προς αυτό. Θεωρούμε ότι την Δευτέρα η ιστορία θα έχει λήξει χωρίς να χρειαστεί να συνεδριάσει το ΤΧΣ”.

    Η ίδια πηγή όταν ερωτήθηκε εάν επίκειται παραίτηση του Λ. Φραγκιαδάκη εξήγησε ότι “κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Η κρίση θα εκτονωθεί με τον Λ. Φραγκιαδάκη στην θέση του CEO”

    Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

    Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την άποψη η διοίκηση της ΕΤΕ «οφείλει να κλείσει άμεσα» το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί με το ΤΧΣ. Η δήλωση αυτή έγινε μια ημέρα μετά την συνάντηση του Διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, αλλά δεν παρεμβαίνει στην επιλογή των διοικήσεων καθώς δεν είναι αυτός ο θεσμικός της ρόλος.

    “Ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει με σαφήνεια ότι το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΤΧΣ και διοίκησης της Εθνικής οφείλει να κλείσει άμεσα καθώς δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η διοίκηση μιας τράπεζας οφείλει να μην αγνοεί τις αποφάσεις και τις προτροπές του βασικού μετόχου της», ξεκαθάρισε.

    Κάτι ανάλογο, άλλωστε, τόνισε προσωπικά στον κ. Φραγκιαδάκη και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιαννης Δραγασάκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας, έχοντας εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα και τη σύνεση των εμπλεκομένων μερών.

    Οι παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ασκεί πίεση προς τον κ. Φραγκιαδάκη, ώστε να κάνει τα απαραίτητα προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση, καθώς το ΤΧΣ, ως βασικός μέτοχος της ΕΤΕ, μπορεί να αποφασίσει να αναιρέσει την εμπιστοσύνη του για το σύνολο της διοίκησης ή και του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Μάλιστα, έως την Παρασκευή αρκετοί ήταν αυτοί που δεν απέκλειαν ο κ. Φραγκιαδάκης να υποβάλει την παραίτηση του, ώστε να διευκολύνει τις εξελίξεις.

    Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται σύντομα και θα κρίνουν κατά μεγάλο μέρος την ατζέντα της συνεδρίασης του έκτακτου Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ την προσεχή Δευτέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάχη για τη Σουρωτή. Μέτοχοι πουλάνε το 4,5%. Τι θα κάνουν Ιβάν και Δαυἰδ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη από τον εφοπλιστή Κ. Λεντούδη: Προχωρά σε επιθετική εξαγορά πλοίων από εταιρία που χρεοκόπησε

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Αγγλούπας: o άνθρωπος… με τα ψυχολογικά προβλήματα που έτρεχε με 330 χλμ στην παραλιακή



    ΣΧΟΛΙΑ