Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Αλλαγή κλίματος στη Wall Street – Άλλη μια μέρα στα κόκκινα

Οι αμερικανικές μετοχές “επέστρεψαν” και με το παραπάνω τα κέρδη που είχαν στο άνοιγμα της αγοράς, με τον S&P να χάνει 1,25%, τον βιομηχανικό Dow 1,42% και τον Nasdaq 1,64%. Παρά το ενεργειακό ράλι που ακολούθησε τα νέα της συμφωνίας του OPEC, οι απώλειες του τεχνολογικού κλάδου φαίνονται να παρασύρουν ολόκληρη την αγορά προς τα κάτω.

Οι μετοχές της AAPL (-2,22%) και της MSFT (-2,00%), λειτούργησαν σαν “βαρίδια” για τον S&P  και τον NQ, με τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών του πρώτου να να πέφτει κάτω από αυτόν των 200 ημερών, φαινόμενο γνωστό και ως death cross το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει βραχυπρόθεσμο σήμα bear market, εφόσον κρατηθεί μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης.

H AVGO έφτασε στο +3,2% μετά από την έκδοση των πολύ καλών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, δίνοντας μια καλή αφορμή στον τεχνολογικό κλάδο να ανατρέψει την κακή πορεία της εβδομάδας του, αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν επαρκής για να ανατρέψει το κλίμα ανησυχίας των επενδυτών που συσπειρώνεται γύρω από τις ανησυχίες των Σινομερικανικών σχέσεων και τις προθέσεις της Fed για τα επιτόκια κατά το 2019. Εξίσου ανεπαρκείς αποδεικνύονται οι προσπάθειες του Προέδρου των ΗΠΑ να καθυσηχάσει τους επενδυτές μέσω posts στο Twitter, μέσω των οποίων εκφράζει την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Κίνα. Από ότι φαίνεται, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την πορεία των αγορών μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους, θα αποτελέσει η συνάντηση της Federal Reserve στις 19 Δεκεμβρίου, όπου επενδυτές και traders θα κληθούν να ερμηνεύσουν τα μηνύματα του Jay Powell για την πορεία που θα ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.