Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Άγριο sell off με το «καλημέρα» στις τράπεζες

stock-crash market

Sell off με το «καλημέρα» στις τράπεζες, με τη μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 να μη βρίσκει το «στοπ».

Ακολουθούν η Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 με βουτιά πάνω από 4%, η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 με πάνω από 3% και η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 που υποχωρεί κατά 2,7%.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της ασχολήθηκε με τις ακραίες διακυμάνσεις στις τράπεζες και ειδικά την Πειραιώς.

Μετά από τόσο έντονες διακυμάνσεις, η Επιτροπή, όπως αναφέρουν πηγές στο Δ.Σ., δύναται να παρέμβει μόνο για να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις και εξηγήσεις για λογαριασμό των μετόχων, ως προς το σχέδιο της αύξησης κεφαλαίου και του reverse split που παρουσίασε η διοίκηση της τράπεζας.

Το κλίμα στον τραπεζικό κλάδο είναι τόσο άσχημο που έχει παρασύρει και τις υπόλοιπες μετοχές, με εξαίρεση τον Μυτιληναίο, την Τέρνα Ενεργειακή και την Τιτάν.

Στο κόκκινο, αλλά με απώλειες κάτω από 1% η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 η οποία έχει μπροστά της τις μεταβιβάσεις των πακέτων από την Reggeborgh.

Πτώση πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα για τη μετοχή της Μότορ Όιλ, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η έκδοση του ομολογιακού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σπάει κάθε βραχυπρόθεσμη στήριξη και βεβαίως χάνει τους κόπους της ανόδου που κρατούσε από τις 19 Φεβρουαρίου και τον οδήγησαν στα υψηλά των 860 μονάδων. Υψηλά που παραπέμπουν σε 13 μήνες πίσω.

Οι πωλητές μπήκαν με φούρια στην αγορά την Παρασκευή, καθώς οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος Έλληνας μέτοχος τράπεζας έβγαλε σε 9 μήνες κέρδη 900 εκατ. δολάρια!!!

Frigoglass: Πτώση 58,2% στα λειτουργικά κέρδη το 2020

Τηλέμαχος Λαβίδας: Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 100 ώρες κοινωνικής εργασίας και καλή διαγωγή