• ΑΓΟΡΕΣ

    Αυτός είναι ο ιδιόρρυθμος νέος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς

    Randall Duncan Smith. ALDEN Capital


    Mε κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των 2,2 δισ.δολαρίων και ιθύνοντα νου τον βετεράνο της Wall Street, Randall Duncan Smith, η Alden Global Capital είναι ο νέος μεγάλος μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς με ποσοστό 6,5%. Η Alden έχει τοποθετηθεί στην Πειραιώς ως διαχειριστής έξι funds και pension plan accounts και έχει επιλέξει την τράπεζα για λογαριασμό των πελατών του, βλέποντας μια επενδυτική ευκαιρία, όπως αυτές που ο 72χρονος Randall Duncan Smith έχει εντοπίσει πολλές στην μακρά καριέρα του.

    Ο ιδρυτής της Alden και επικεφαλής του τομέα επενδύσεων έχει μακρά θητεία στην επενδυτική τραπεζική, έχοντας ιδρύσει δύο επενδυτικές εταιρείες – την R.D. Smith & Co. το 1985 και την Smith Management – μετά την αποχώρησή του από την Bear Stearns όπού ήταν partner και είχε διαπρέψει στο convertible arbitrage department και τις επενδύσεις σε distressed assets.

    To νέο αίμα, όμως στην εταιρεία και ο άνθρωπος που τη διευθύνει είναι ο 36χρονος Heath Bradford Freeman, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μακρά θητεία στην αγορά και είναι μάλιστα πρόεδρος της Alden τα τελευταία επτά χρόνια.

    Ανερχόμενο αστέρι της αγοράς έχει ήδη πορεία σε επενδυτικές εταιρείες όπως η Smith Management LLC, όπου τον ξεχώρισε ο Randall Duncan Smith, η Peter J. Solomon Company, ενώ είχε επιτελική θέση στο MediaNews Group, το αμερικανικό δίκτυο εφημεριδών, στο οποίο απέκτησε συμμετοχή η Alden.

    Η Alden Global Capital LLC, η οποία ιδρύθηκε το 2007 και έχει έδρα στην 3η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, είναι επενδυτής που ανήκει στην κατηγορία των hedge funds και λειτουργεί ως hedge fund sponsor, παρέχοντας υπηρεσίες σε ασφαλιστικά ταμεία, ιδρύματα, funds of funds, κοινωφελή ιδρύματα και οργανισμούς. Διαχειρίζεται για λογαριασμό των πελατών του διαφορετικά χαρτοφυλάκια και επενδύσει σε όλες τις κατηγορίες τοποθετήσεων και κυρίως σε μετοχές αξίας, όπως επίσης και σε λεγόμενες event-driven strategies.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/5i-megaliteri-idiotiki-elvetiki-trapeza-apo-ton-spiro-latsi/51198

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/article-to-brexit-kerdizi/51024



    ΣΧΟΛΙΑ