Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Αυτοκινητοβιομηχανίες και Ιταλία οδήγησαν σε πτώση τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τις μετοχές των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών να ηγούνται της πτώσης. Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάστηκε στην συνάντηση των χωρών του OPEC με τη Ρωσία στη Βιέννη αλλά και την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, καθώς οι ευρωσκεπτικιστές οικονομολόγοι  Κλαούντιο Μπόργκι και Aλμπέρτο Μπανάι ανέλαβαν επικεφαλής των οικονομικών επιτροπών της Άνω και Κάτω βουλής αντίστοιχα, οδηγώντας σε άνοδο τα ιταλικά ομόλογα.

Την ίδια ώρα, η άνοδος της βρετανικής λίρας μετά το σήμα που έδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας για άνοδο των επιτοκίων τον Αύγουστο, έφερε πτώση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,90% στις 380,85 μονάδες, σημειώνοντας χαμηλό 3 μηνών.

Στην Γερμανία ο DAX 30 έκλεισε με ισχυρές απώλειες 1,44% στις 12.511,91 μονάδες, ενώ ο Γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 1,05% στις 5.316,01 μονάδες. Στην Βρετανία ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,93% στις 7.556,44 μονάδες. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB  σημείωσε βουτιά 2,02%.

Ισχυρή ήταν η πτώση των μετοχών της Daimler καθώς οι εταιρεία αναμένεται να χτυπηθεί από τους περιορισμούς που θα θέσει η Κίνα ως αντίποινα στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ. Η Daimler, η BMW και η Volkswagen ζητούν την απόσυρση των δασμών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ στις εισαγωγές αυτοκινήτων.