• Προορισμός Ελλάδα

    Κέρκυρα: Μαγικό ταξίδι στην «αρχόντισσα» του Ιονίου

    • Μαρία Μπότη

    Την αποκαλούν «αρχόντισσα» του Ιονίου και όχι άδικα, αφού η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων, η μακρά ιστορία της και η ανεξίτηλη παράδοσή της μαγνητίζουν. 

    Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους top τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας με στοιχεία από το παρόν και το παρελθόν. Συνδυάζει μαγευτικά τοπία με αψεγάδιαστες παραλίες, την Παλιά Πόλη που αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Κληρονομιάς της UNESCO, δύο ισχυρά ενετικά φρούρια που άντεξαν ακόμα και κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τρομερές εναλλαγές τοπίου μέσα από τα γραφικά χωριά.

    Σαγηνεύει κάθε επισκέπτη τόσο χάρη στην κοσμοπολίτικη χώρα της, όσο και χάρη στους ανθρώπους της, που τους χαρακτηρίζει ανεπιτήδευτη αρχοντιά.

    Φυσικά έντονο είναι το βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και οι πολλές αγγλικές και γαλλικές επιρροές, που χαρακτηρίζουν την πόλη της Κέρκυρας.

    Πρόκειται για μια κοσμοπολίτικη πόλη που αποπνέει μια αίσθηση αρχοντιάς, με κύρια αξιοθέατα τη μεγάλη πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο (Θέατρο Σαν Τζάκομο), το Κανόνι, το Μον Ρεπό, αλλά και τα Μουσεία Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ιστορίας.

    Εδώ μπορείτε να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές χαλαρώνοντας στις χρυσαφένιες αμμουδιές, να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά, να κάνετε πεζοπορία στους καταπράσινους λόφους ή να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια απολαμβάνοντας τις τοπικές λιχουδιές του νησιού.

    Φέτος το καλοκαίρι με την AEGEAN μπορείτε να φτάσετε στην Κέρκυρα εύκολα και γρήγορα, ώστε να απολαύσετε τις παραλίες, την τοπική κουζίνα, τις βόλτες στα σοκάκια και την πεζοπορία στα ανεξερεύνητα μονοπάτια.

    Για να ξεκινήσετε την αξέχαστη εμπειρία σας στην Κέρκυρα, ταξιδέψτε με AEGEAN, και απολαύστε άνετες και αξιόπιστες πτήσεις προς το σμαραγδένιο νησί.

    Παραλίες

    Οι παραλίες της Κέρκυρας είναι παραδεισένιες και ικανοποιούν κάθε γούστο. Από τις πολυσύχναστες και οργανωμένες ακτές μέχρι τις κρυμμένες, ήσυχες γωνιές, το νησί προσφέρει αμέτρητες επιλογές για να απολαύσετε τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

    Σιδάρι

    Το Σιδάρι είναι μια μεγάλη τουριστική περιοχή αρκετά ανεπτυγμένη και στο οποίο θα βρείτε περισσότερες από μια παραλίες.

    Στην κύρια παραλία στο Σιδάρι υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach bars, ψαροταβέρνες, ξενοδοχεία κ.α.

    Προσφέρονται θαλάσσια σπορ με όλες τις απαραίτητες υποδομές για μικρούς και μεγάλους και λειτουργεί καταδυτικό κέντρο.

    Από το λιμάνι αναχωρούν καθημερινά μικρά σκάφη με προορισμό τα Διαπόντια νησιά (Ερεικούσα, Οθωνοί και Μαθράκι).

    Canal D’Amour

    Ακριβώς δίπλα στην παραλία του Σιδαρίου βρίσκεται μια έκταση εξωτικής ομορφιάς και παγκοσμίου φήμης για τα καταγάλανα νερά της και τα λευκά σμιλεμένα βράχια που την περιβάλλουν.

    Το «Κανάλι της Αγάπης» είναι σίγουρα μία από τις διασημότερες παραλίες του νησιού. Ένα αριστούργημα της θάλασσας και του ανέμου που με το πέρασμα του χρόνου δημιούργησαν αυτό το εντυπωσιακό τοπίο. Ο μύθος θέλει όποιο ζευγάρι κολυμπήσει στα νερά του από άκρη σε άκρη να είναι για πάντα μαζί.

    Κανάλι της Αγάπης Κέρκυρα

    Παλαιοκαστρίτσα

    Ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς με εντυπωσιακά βράχια, πολύ πράσινο και έξι ορμίσκους.

    Είναι η Αγία Τριάδα, η Αλύπα, ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Άγιος Πέτρος, το Αμπελάκι, τα Πλατάκια.

    Όλες οι παραλίες έχουν άμμο (ή άμμο και πέτρες), κρυστάλλινα πράσινα-τιρκουάζ νερά και είναι οργανωμένες.

    Προσφέρονται όλων των ειδών τα θαλάσσια σπορ και αξίζει να κάνετε snorkeling στους υπέροχους βυθούς τους.

    Στις περισσότερες θα συναντήσετε πολύ κόσμο, ωστόσο πιο ήσυχα είναι στο Αμπελάκι και στα Πλατάκια.

    Στην Αλύπα υπάρχει λιμανάκι, από όπου οι βάρκες θα σας πάνε στις γύρω ακτές.

    Θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε τη μονή της Παναγίας και το Αγγελόκαστρο.

    Γλυφάδα

    Μία από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες της Κέρκυρας στα δυτικά του νησιού. Πολυσύχναστη, με ωραία αμμουδιά πλαισιωμένη από λόφους με πεύκα, ελαιώνες και βίλες.

    Ο κόλπος της Γλυφάδας είναι επίσης συναρπαστικός το σούρουπο, καθώς ο ήλιος καταδύεται στη θάλασσα ακριβώς μπροστά από την ακτή.

    Αν και δεν βρίσκεται κοντά σε κάποιον οικισμό, είναι ιδανική για οικογένειες δεδομένης της μεγάλης αμμώδους έκτασής της, αλλά και εξαιτίας του πόσο κοντά βρίσκεται στο μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο του νησιού, την Aqualand.

    Σε απόσταση 4 χλμ βρίσκεται το Γκολφ της Κέρκυρας και ο Ιππικός Όμιλος.

    Άγιος Γόρδιος

    Κρυστάλλινα, βαθιά νερά και χρυσή ατέλειωτη αμμουδιά και σημεία με βότσαλο.

    Αριστερά δεσπόζουν τα κάθετα βράχια στεφανωμένα με πυκνή βλάστηση κι ένα ορθόλιθος, η βραχονησίδα Θολέτο.

    Εκεί θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bars και ταβέρνες, ενώ υπάρχουν υποδομές για θαλάσσια σπορ.

    Παραλία Άγιος Γόρδιος Κέρκυρα

    Παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων

    Ένα μοναδικό τοπίο αμμουδιάς, πολυσύχναστο και περικυκλωμένο από βράχια που καταλήγουν στην θάλασσα και σχηματίζουν μικρούς κολπίσκους.

    Υπάρχουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, beach bars, ξαπλώστρες. Είναι ιδανική και για οικογένειες στα σημεία όπου τα νερά είναι ρηχά.

    Αξίζει να κάνετε βόλτα με καραβάκι, κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο στο φυσικό λιμανάκι του Πόρτο Τιμόνε.

    Μυρτιώτισσα

    Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

    Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει να έχετε αυτοκίνητο 4Χ4 ή να περπατήσετε περίπου 20 λεπτά.

    Παρά τη δύσκολη πρόσβαση, η ομορφιά της παραλίας αξίζει τον κόπο που χρειάζεται για να την φτάσετε.

    Απότομα, ψηλά βράχια υψώνονται γύρω από την παραλία, και είναι γεμάτα δέντρα και πράσινο, χάρη στα ρυάκια που ρέουν μέσα τους στη θάλασσα.

    Η χρυσαφένια αμμουδιά με τα διάφανα νερά θα σας γοητεύσει, ενώ ο βυθός της είναι ιδανικός για καταδύσεις.

    Λίγα λεπτά με τα πόδια βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

    Μυρτιώτισσα Κέρκυρα

    Μουσεία και αξιοθέατα

    Αν αναζητάτε πολιτιστικές εξερευνήσεις, η Κέρκυρα σας προσφέρει αρκετές επιλογές. Διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αποτυπωμένη στα μουσεία και τα αξιοθέατά της.

    Παλιά Πόλη Κέρκυρας

    Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο.

    Είναι χτισμένη σε μία χερσόνησο που καταλήγει στο Παλαιό Φρούριο και συγκαταλέγεται στην Κληρονομιά της UNESCO.

    Η Παλιά Πόλη κρύβει τα περισσότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας και είναι το πιο γραφικό μέρος του νησιού.

    Θα λατρέψετε τις βόλτες στον πεζόδρομο Λιστόν, που θα σας μεταφέρει πραγματικά σε άλλη εποχή.

    Στην Παλιά Πόλη βρίσκεται η Πλατεία Σπιανάδα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία στην Ελλάδα!

    Είναι απέναντι από το Παλαιό Φρούριο και τριγύρω της στέκουν μερικά εξαιρετικά κτίρια, όπως το Ανάκτορο Μιχαήλ και Γεωργίου.

    Παλιά Πόλη Κέρκυρας

    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης

    Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

    Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας ιδρύθηκε το 1928, ως Μουσείο Σινοϊαπωνικής Τέχνης, με αφορμή τη δωρεά της σινοϊαπωνικής συλλογής του Γρηγορίου Μάνου.

    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρα

    Έκτοτε, το Μουσείο λειτούργησε σαν πόλος έλξης, προσελκύοντας και πολλές άλλες δωρεές, με αποτέλεσμα να περιλαμβάνει περίπου 15.000 αντικείμενα ασιατικής τέχνης από ιδιωτικές συλλογές και δωρεές μεμονωμένων αντικειμένων.

    Ιδιαίτερα η δωρεά Χατζηβασιλείου το 1973 με την προσθήκη 400 έργων από την Ινδία, το Πακιστάν, το Θιβέτ, το Σιάμ και την Νοτιανατολική Ασία, άλλαξε τον αυστηρά σινοϊαπωνικό χαρακτήρα του Μουσείου και οδήγησε στη μετονομασία του σε Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

    Σήμερα στα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Ασίας.

    Το Μουσείο έχει πλέον αποκτήσει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, με αποτέλεσμα σπάνια έργα των συλλογών του να παρουσιάζονται σε διεθνείς εκθέσεις.

    Αχίλλειο

    Το Ανάκτορο βρίσκεται στο ορεινό χωριό Γαστούρι, δέκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Κέρκυρας.

    Αντικρίζοντας σήμερα ο επισκέπτης την επιβλητική μορφή του Ανακτόρου, δε μπορεί παρά να παρασυρθεί σε μια άλλη εποχή, τότε που το ανάκτορο αποτελούσε το θέρετρο δυο μορφών της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, που το μόνο κοινό που είχαν μεταξύ τους ήταν η λατρεία τους προς την Κέρκυρα, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

    Η Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, η γνωστή Σίσσι και ο Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος Β’.

    Εκείνη το έκτισε για να έρχεται και να ξεχνάει τον πόνο της, εκείνος το αγόρασε μετά το θάνατό της, αλλά ο πόλεμος, που ο ίδιος κήρυξε, δεν τον άφησε να το χαρεί.

    Κατά τον Α’ αλλά και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ανάκτορο καταλήφθηκε, χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς και δυστυχώς, λεηλατήθηκε.

    Μετά από πολυετείς εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης, το Ανάκτορο έχει ανακτήσει την παλιά του αίγλη.

    Πριν ακόμα ο επισκέπτης εισέλθει στο Αχίλλειο, μπορεί να νοιώσει το μεγαλείο του αντικρίζοντας τα πρώτα αγάλματα και γλυπτά που κοσμούν τον περίβολο και το εξωτερικό του ανακτόρου, όλα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, τους μεγάλους κλιμακωτούς κήπους και την εκπληκτική θέα.

    Καθώς εισέρχεται στο ανάκτορο ο επισκέπτης αντικρίζει το κλιμακοστάσιο, ανεκτίμητο έργο τέχνης, το οποίο υμνεί την ελληνική μυθολογία με αγάλματα του Δία και της Ήρας, μικρότερα αγαλματίδια και γύψινα γλυπτά.

    Δεξιά θα δει το πορτρέτο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ, ενώ αριστερά θα θαυμάσει το μαρμάρινο τζάκι και τα αγαλματίδια που το κοσμούν.

    Η οροφή διακοσμείται με ένα τεράστιο φρέσκο, έργο απαράμιλλης τέχνης, που απεικονίζει αλληγορικά τις «Τέσσερις Εποχές» του χρόνου.

    Στο τέλος της σκάλας υπάρχει μια μεγαλειώδης ελαιογραφία που απεικονίζει τον Θρίαμβο του Αχιλλέα στη μάχη με τον Έκτορα.

    Σημειώνεται ότι οι Κήποι του Μουσείου Αχιλλείου παραμένουν ανοιχτοί για επίσκεψη κάθε μέρα από τις 08:00 έως τις 20:00.

    Αχίλλειο Κέκρυρα

    Αγγελόκαστρο

    Το Αγγελόκαστρο της Κέρκυρας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα βυζαντινά κάστρα της Ελλάδας.

    Ήταν ένα από τα τρία που προστάτευαν το νησί -μαζί με της Κασσιώπης και του Γαρδικίου.

    Υψώνεται στην κορυφή της πιο ψηλής αιχμής της ακτής, και από εκεί η θέα είναι 360 μοιρών.

    Κατά τις ανασκαφές πιστοποιήθηκε ότι η θέση ήταν οχυρωμένη ήδη από τον 5ο-7ο αιώνα, αλλά η ακμή του κάστρου ήταν επί Ενετοκρατίας (1386-1797).

    Στο Αγγελόκαστρο θα φτάσετε από το χωριό Κρήνη, ακολουθώντας τις πινακίδες.

    Στους πρόποδες του λόφου υπάρχει χώρος στάθμευσης και το περίπτερο για τα εισιτήρια, ενώ το αξιοθέατο είναι ανοικτό στο κοινό μόνο πρωινές ώρες.

    Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ανηφορικό περπάτημα περίπου είκοσι λεπτών, αλλά να είστε επίσης βέβαιοι πως η θέα από το Αγγελόκαστρο προς ολόκληρη την Κέρκυρα και το απέραντο Ιόνιο θα σας αποζημιώσει.

    Θα πάτε από μονοπάτι και στη διαδρομή θα δείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, αμυντικούς περιβόλους, τα τείχη με τις επάλξεις, την ακρόπολη.

    Στο ψηλότερο σημείο της υψώνεται η βυζαντινή εκκλησία του Ταξιάρχη.

    Μον Ρεπό

    Χρειάζεστε χρόνο για να περιηγηθείτε στο μεγάλο κτήμα (258 στρέμματα) Μον Ρεπό (Mon Repos) στην Παλαιόπολη, εκεί όπου το 1830 ο Άγγλος Αρμοστής Φρειδερίκος Άνταμ και η Κερκυραία σύζυγός του, Νίνα Παλατιανού, έκτισαν τη θερινή τους έπαυλη, με αρχιτέκτονα τον κερκυραίο Ιωάννη Χρόνη.

    Εκτός από την πλούσια βλάστηση, στην ομορφιά του τοπίου συμβάλλει σημαντικά και η ποικιλομορφία στο ανάγλυφο του φυσικού εδάφους. Επικλινείς πλαγιές, μικροί λόφοι, επίπεδα πλατώματα, στενά μονοπάτια και πλατιοί δρόμοι, όλα συνυπάρχουν ισόρροπα και εναλλάσσονται μεταξύ τους συνθέτοντας ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Συνδυάζει στοιχεία από την αρχαιοελληνική κομψότητα, με το ρεύμα του ρομαντισμού.

    Αλλά δεν κατοίκησαν για πολύ, αφού το 1832 ο Αρμοστής μετατέθηκε στις Ινδίες.

    Το 1833 άρχισε να λειτουργεί η Σχολή Καλών Τεχνών με διευθυντή τον σπουδαίο γλύπτη Παύλο Προσαλέντη και η υπαίθρια έκταση έγινε δημόσιος βοτανικός κήπος.

    Σήμερα στην έπαυλη στεγάζεται το μουσείο Παλαιόπολης. Φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή, αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση του κτιρίου από τους γαλαζοαίματους ενοίκους του, καθώς και πληροφορίες για την σπάνια χλωρίδα του κτήματος που ξεπερνάει τα 2.000 είδη φυτών.

    Μον Ρεπό Κέρκυρα

    Ποντικονήσι

    Το Ποντικονήσι μικρό βραχώδες νησάκι το οποίο βρίσκεται στον κόλπο του Χαλικιόπουλου, μπροστά από τον διάδρομο του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας».

    Πάνω σε αυτό είναι κτισμένη η Βυζαντινή εκκλησία, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η οποία ανεγέρθηκε επί βασιλείας του  Όθωνα.

    Η είσοδος στο νησί επιτρέπεται κανονικά σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, χωρίς επίβλεψη φυλάκων.

    Συνήθως υπάρχει ένα καραβάκι το οποίο πηγαίνει τους επισκέπτες στο νησί και μετά κάθε 15 λεπτά έρχεται για να τους επιστρέψει.

    Υπάρχουν δυο εκδοχές αναφορικά με την ονομασία. Λέγεται ότι ονομάστηκε ποντικονήσι λόγω του μεγέθους και του σχήματός του, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν ποντίκι.
    Η επόμενη εκδοχή είναι η εμφάνιση στο νησί Ποντίων μοναχών τον 10 αι. μ.Χ.

    Για την δημιουργία του νησιού έγραψε ο Όμηρος. Οι Φαίακες αφού βοήθησαν τον Οδυσσέα να επιστρέψει στην Ιθάκη, κατά την επιστροφή τους στην Κέρκυρα, οι θεοί δυσαρεστημένοι από αυτή την πράξη τους, μεταμόρφωσαν το πλοίο τους σε πέτρα πριν προλάβει να μπει στο λιμάνι.

    Ποντικονήσι Κέρκυρα

    Χωριά

    Ο δρόμος για τα γραφικά χωριά του νησιού είναι γεμάτος ομορφιά και γεύσεις! Παρουσιάζουν σημαντικό και πλούσιο αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό ενδιαφέρον, αφού είναι επηρεασμένα από την Ενετική κυριαρχία στο νησί.

    Λάκωνες

    Οι Λάκωνες, είναι ένα όμορφο γραφικό παλιό χωριό στα βορειοδυτικά του νησιού. Απέχει περίπου 25 χλμ. από την Παλιά Πόλη της Κέκρυρας.

    Χτισμένο στις καταπράσινες πλαγιές πάνω από την Παλαιοκαστρίτσα, το χωριό φιλοξενεί πολλά πέτρινα κτίρια του 18ου και 19ου αιώνα που μοιάζουν να αναπαριστούν την Κέρκυρα στην πιο παραδοσιακή της εκδοχή

    Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τους πρώτους κατοίκους του, την οικογένεια Μιχαλά από το Οίτηλο Λακωνίας, στην Πελοπόννησο.

    Εδώ μπορείτε να απολαύσετε καφεδάκι στη σκιά ενός πλατάνου στην πλατεία του χωριού, να δοκιμάσετε σπιτικά γλυκά – κυρίως το  κερκυραϊκό παγωτό – ή μπύρες της τοπικής ζυθοποιίας.

    Εάν έχετε όρεξη για πεζοπορία, υπάρχει μονοπάτι που συνδέει τους Λάκωνες με την Παλαιοκαστρίτσα.

    Πέλεκας

    Ο Πέλεκας βρίσκεται 13 χλμ. δυτικά της πόλης της Κέρκυρας, στη δυτική ακτή του νησιού πάνω σε ένα λόφο.

    Χτισμένος σε υψόμετρο 220μ, είναι ένα ακόμη χωριό της Κέρκυρας το οποίο περιβάλλεται από πράσινο και συγκεκριμένα ελαιόδεντρα, πεύκα και κυπαρίσσια.

    Η ονομασία αποδίδεται σε κάποια ασαφή πλέον σχέση με το επώνυμο «Πελεκάς» (αλλιώς Πελεκάνος ή Πελεκιώτης), ωστόσο η λαϊκή παράδοση το συνδέει με τη λέξη «πέλεκυς», λέγοντας ότι οι πρώτοι του κάτοικοι πελεκούσαν κορμούς δέντρων ή πέτρες.

    Το χωριό είναι ιδιαίτερα γνωστό για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα.

    Περπατώντας στο χωριό, θα γνωρίσετε την τοπική αρχιτεκτονική μέσα από τα σπίτια και τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Οδηγήτριας.

    Αν ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο, θα καταλήξετε στο Αστεροσκοπείο Κάιζερ. Πήρε το όνομά του από τον Κάιζερ Γουλιέλμο Β’, ο οποίος απολάμβανε την ησυχία του τοπίο στο συγκεκριμένο σημείο.

    Γνωστό και ως Θρόνος του Κάιζερ προσφέρει πανοραμική θέα στην κοιλάδα, ενώ υπάρχει και ένα καφέ που μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό τοπίο και το ηλιοβασίλεμα. Εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης του νησιού το φως της μέρας χάνεται αργότερα από ό,τι στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ λόγω της θέσης του Πέλεκα έχει κανείς την ευκαιρία να δει τον ήλιο να βουτάει σιγά-σιγά στα νερά της Αδριατικής Θάλασσας.

    Καφέ, γλυκό και κοκτέιλ θα απολαύσετε στο αστεροσκοπείο, αλλά και στην πλατεία του χωριού.

    Πέλεκας Κέρκυρα

    Αφιώνας

    Ο Αφιώνας αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χωριά της Κέρκυρας, με πολύχρωμα σπίτια, παλαιά αρχοντικά και πολλά γραφικά καντούνια.

    Με ένα υπέροχο σκηνικό που θυμίζει Κυκλάδες, διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα χωριά αλλά και την αισθητική τόσο του νησιού των Φαιάκων όσο και του Ιονίου γενικότερα.

    Βρίσκεται στη Βόρεια Κέρκυρα, 36χλμ από την Παλιά Πόλη, σε υψόμετρο, με πανοραμική θέα της παραλίας του Αρίλλα και της παράλιας του Άγιος Γεώργιος των Πάγων.

    Το πανέμορφο χωριουδάκι αποτελεί έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του νησιού και σύμφωνα με την παράδοση οφείλει την ονομασία του στην τοπική ποικιλία σταφυλιών.

    Μέσα στο χωριό βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, χτισμένη το 1636, με το επιβλητικό πανύψηλο καμπαναριό της.

    Η δυτική τοποθεσία του χωριού εξασφαλίζει, επίσης, και ονειρική θέα στο μαγικό ηλιοβασίλεμα.

    Αφιώνας Κέρκυρα

    Σωκράκι

    Το παραδοσιακό χωριό Σωκράκι βρίσκεται στο κέντρο του βόρειου τμήματος της Κέρκυρας, σε υψόμετρο 440 μέτρων και έχει μαγευτική θέα προς το Ιόνιο πέλαγος και την πόλη της Κέρκυρας, από την οποία απέχει περίπου 24 χιλιόμετρα. Για να φτάσετε εκεί πρέπει να ακολουθήσετε έναν δρόμο με πολλές στροφές και μοναδική θέα.

    Από τη μία πλευρά του χωριού μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη της Κέρκυρας, με το λιμάνι και τα φρούριά της, ενώ τις μέρες με καθαρό ουρανό θα διακρίνετε το νότιο άκρο του νησιού έως και τους Παξούς.

    Από την άλλη πλευρά το βλέμμα φτάνει μέχρι τα διαπόντια νησιά Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι.

    Η ονομασία του προκύπτει από παραφθορά της φράσης «Έσω Κοράκιον» που αφορά τη θέση του χωριού.

    Στο χωριό θα βρείτε εντυπωσιακά πλακόστρωτα καντούνια, παλαιά πέτρινα σπίτια που δένουν αρμονικά με τα ανακαινισμένα αλλά και εκκλησίες με τη δική τους απερίγραπτη αρχιτεκτονική.

    Επίσης, υπάρχουν δύο πανέμορφες πλατειούλες με παραδοσιακά καφενεία που σε φέρνουν σε μία άλλη εποχή και σερβίρουν μπύρες, ούζο και τοπικούς μεζέδες.

    Πώς θα φτάσετε στο σμαραγδένιο νησί;

    Κάντε κράτηση σε μια από 4 τις πτήσεις της AEGEAN καθημερινά και αφήστε τη μαγεία της Κέρκυρας να σας περιμένει στην άλλη άκρη του ταξιδιού σας!

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Προορισμός Ελλάδα»