• Από τη συνέντευξη τύπου της 88ης ΔΕΘ

    Από τη συνέντευξη τύπου της 88ης ΔΕΘ

    ΔΕΘ 2024

    Παπαστράτος: Μεγάλος Χορηγός της ΔΕΘ με μήνυμα «ΕΔΩ στην πράξη»

    • NewsRoom

    Για 7η συνεχή χρονιά, η Παπαστράτος είναι ο Επίσημος Υποστηρικτής της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Με τη συνεχή της παρουσία δηλώνει εμφατικά τη δέσμευση στη στήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και της οικονομικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

    Η δυναμική παρουσία της Παπαστράτος στη ΔΕΘ

    Και φέτος, η Παπαστράτος βρίσκεται στη ΔΕΘ με διπλή δυναμική παρουσία. Αφ’ ενός, με το εμπορικό της περίπτερο παρουσιάζοντας τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον χώρο των εναλλακτικών προϊόντων νικοτίνης, που προορίζονται μόνο για ενήλικους καπνιστές που δεν διακόπτουν το κάπνισμα.

    Αφετέρου, στο εταιρικό της περίπτερο όπου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις αφιερωμένες στις μεγάλες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας. Η Παπαστράτος εστιάζει σε τέσσερις κρίσιμους θεματικούς άξονες: την οικονομία, την απασχόληση, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα. Αυτοί οι άξονες αποτελούν και τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζουν τη στρατηγική της εταιρείας.

    Οι θεματικοί πυλώνες

    Οικονομία: Τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία έχει επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, προσελκύοντας επενδύσεις, ενώ η ανεργία καταγράφει πτωτική τάση. Η Παπαστράτος συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη μέσω στρατηγικών επενδύσεων, ενισχύει την εξαγωγική μας δυναμική και προάγει την καινοτομία και την εξωστρέφεια στον κλάδο που δραστηριοποιείται.

    Απασχόληση: Η απασχόληση αποτελεί πυλώνα της κοινωνικής σταθερότητας και προόδου. Η Παπαστράτος διοργανώνει συζητήσεις πάνω στο θέμα, παρουσιάζει τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που η ίδια προσφέρει και αναδεικνύει τις προκλήσεις του μέλλοντος όπως αυτές θα προκύψουν από την τεχνολογία, την είσοδο στην εργασία της νέας γενιάς και τις νέες ανάγκες εργαζομένων και εργοδοτών.
    Στον τομέα της παρουσίασης των δεδομένων που υπάρχουν στον εργασιακό χώρο της Παπαστράτος τονίστηκε ότι θα συνεχιστεί η προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού της για το αύριο, επενδύοντας στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων που θα χρειαστούν οι εργαζόμενοι στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και να δημιουργούμε γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων που ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ θα τρέχει στο περίπτερο της Παπαστράτος έρευνα της εταιρείας MARC η οποία θα ονομάζεται: «Τι πιστεύουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα για το ιδανικό περιβάλλον εργασίας;»

    Θα είναι μια αποτύπωση του πώς βλέπουν τον ιδανικό χώρο εργασίας του αύριο, ποιες είναι οι προσδοκίες και οι σκέψεις τους και πώς αυτές διαφοροποιούνται ανά διαφορετική ηλικιακή ομάδα.

    Κοινωνία: Στον πυρήνα κάθε επιχειρηματικής απόφασης της εταιρείας βρίσκεται η κοινωνική ευθύνη. Η Παπαστράτος δεν επικεντρώνεται μόνο στην επίτευξη οικονομικών στόχων, αλλά λειτουργεί με γνώμονα το πώς μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία. Είτε πρόκειται για την προαγωγή της ισότητας και της γυναικείας ενδυνάμωσης, είτε για την υποστήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών – σαν αυτό της υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας – στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

    Βιωσιμότητα: Η βιωσιμότητα δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα. Στην Παπαστράτος, αναγνωρίζουν την επείγουσα ανάγκη για δράσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και γενικότερα οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, υλοποιούνται σημαντικά προγράμματα αναδάσωσης και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας. Σήμερα, είναι υποχρέωση για κάθε επιχείρηση να λειτουργεί με τρόπο που προστατεύει το περιβάλλον και προωθεί τη βιωσιμότητα.

    Tο πρόγραμμα δράσεων της Παπαστράτος στη ΔΕΘ

    Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

    14:00 – 14:30 Ανακοίνωση συνεργασίας Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών & Παπαστράτος για την Καταπολέμηση του Παράνομου Εμπορίου

    Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

    18:00 – 18:30 “Τεχνολογία & Ταλέντο: Ο Επαναπροσδιορισμός της Εργασίας σε ένα Ψηφιακό Μέλλον”
    Fireside chat με την Αθηνά Βακάλη, Καθηγήτρια Πληροφορικής ΑΠΘ

    19:00 – 19:45 “Αντιλήψεις – Προκλήσεις – Προσδοκίες στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον”
    Συντονισμός: Μαριάννα Σκυλακάκη, Δημοσιογράφος
    • Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων & Κουλτούρας, Παπαστράτος
    • Βαγγέλης Λιάκος, Συνιδρυτής, Beetroot
    • Μαντώ Πατσαούρα, CEO, Kariera Group

    20:00 – 20:30 Stand up act “Η εργασία σήμερα”
    Με τους ηθοποιούς Δημήτρη Μακαλιά & Ζήση Ρούμπο

    Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

    18:00 – 18:30 Ανακοίνωση συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης & Παπαστράτος για θέματα που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία.
    • Στέλιος Αγγελούδης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
    • Γιώργος Μαργώνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος
    • Λάζαρος Ζαχαριάδης, Αντιδήμαρχος Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία.

    19:00 – 19:30 “Γυναικεία ενδυνάμωση & Προστασία”
    Συντονισμός: Μαριάννα Σκυλακάκη, Δημοσιογράφος
    • Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια Women on Top & συγγραφέας
    • Καλλιόπη Γκούρμη, Αστυνόμος Β’ στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας,
    Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

    Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

    11:30 – 12:00 “Τα ελληνικά δάση και οι προκλήσεις για την προστασία τους στην εποχή της κλιματικής κρίσης”
    Fireside Chat με τον Ευάγγελο Γκουντούφα, Γενικό Διευθυντή Δασών του Υπουργείου
    Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
    Συντονισμός, Θάνος Μπελαλίδης, Επικοινωνιολόγος, Ειδικός Βιωσιμότητας, Sympraxis

    12:30 – 13:00 Ολοκλήρωση προγράμματος Αναγεννητικής Γεωργίας «Απο τον καπνό στη Στέβια» –
    Αποτελέσματα & Συμπεράσματα
    • Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος, Παπαστράτος
    • Χρήστος Σταμάτης, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, Stevia Hellas
    • Ηλίας Κάλφας, Project Leader, Innovation & Impact HUB, Αμερικανική Γεωργική Σχολή

    Σημειώνεται ότι:

    Όλα τα talks θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της Παπαστράτος, που βρίσκεται δίπλα σε αυτό της τιμώμενης χώρας

    Όλες οι ενότητες θα πραγματοποιηθούν με τη μορφή των “silent talks”, όπου οι συμμετέχοντες θα ακούνε με ακουστικά τους ομιλητές.

    Όλες τις μέρες στο περίπτερο της Παπαστράτος θα διεξάγεται η μεγάλη έρευνα “Tι πιστεύουν οι Έλληνες για το ιδανικό περιβάλλον εργασίας;” με τη συνεργασία της εταιρείας MARC. Λάβετε κι εσείς μέρος!