• ΔΕΘ 2024

    Κυριάκος Μητσοτάκης στο mononews για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Αν εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα θα ξεπεραστούν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Για το υψηλό κόστος της ενέργειας σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία και τη δραματική έκκληση που απηύθυναν πριν από μερικές ημέρες οι βιομήχανοι μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου ρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

    O Πρωθυπουργός, απαντώντας στην ερώτηση του Mononews και της δημοσιογράφου Μαρίνας Πρωτονοταρίου σχετικά με το τι θα πράξει η κυβέρνηση είπε:

    «Θέλουμε να στηρίξουμε τη βιομηχανία μας, αλλά πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα νοικοκυριά. Η βιομηχανία μπορεί να κάνει διμερείς συμφωνίες για να περιορίσει το κόστος. Αυτή η έξαρση των τιμών από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να ισορροπεί.», είπε ο πρωθυπουργός.

    Ουσιαστικά κλείνει το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεση παρέμβαση για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τις βιομηχανίες.

    Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε από το mononews σχετικά με τις εξελίξεις στο έργο διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου και την κρίσιμη σύσκεψη της Τρίτης.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μεγάλο και σημαντικό έργο, κυρίως για την Κύπρο. Αφησε να εννοηθεί ότι αν βρεθούν τα χρήματα για το έργο δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα γεωπολιτικά θέματα.

    Είπε συγκεκριμένα: « Είναι πολύ σημαντικό έργο το καλώδιο διασύνδεσης, κυρίως είναι σημαντικό για την Κύπρο. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου. Οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν και το έργο θα γίνει, αν εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έργου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει τα σχετικά ρεπορτάζ του mononews ότι το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι το κόστος του έργου. Και κυρίως τι θα συμβεί και ποιος θα πληρώσει αν υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω εμπλοκής της Τουρκίας.

    Διαβάστε σχετικά εδώ:

    Ο ασεβής Μανουσάκης «βραχυκύκλωσε» το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου, ο Σκυλακάκης σπεύδει να αποτρέψει το ναυάγιο



    ΣΧΟΛΙΑ