• ΔΕΘ 2024

    ΔΕΘ: Πολυδιάστατο και σήμερα το μενού της 88ης ΔΕΘ

    • NewsRoom


    Πολυδιάστατο καταγράφεται και τη σημερινή, πέμπτη ημέρα λειτουργίας της, το μενού της 88ης ΔΕΘ (7-15/9), παρέχοντας στους επισκέπτες της πληθώρα επιλογών και για όλα τα ενδιαφέροντα στους τομείς του επιχειρείν, της ψυχαγωγίας, της μουσικής, του αθλητισμού και hobbies.

    Σήμερα, τη σκυτάλη στη σκηνή των Music Events παίρνουν οι ερμηνεύτριες, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεονώρα Ζουγανέλη, οι οποίες και θα παραχωρήσουν για το κοινό της 88ης ΔΕΘ μια μοναδική συναυλία. Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί δωρεάν τις συναυλίες, μόνο με το εισιτήριο εισόδου στην 88η ΔΕΘ, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η διοργανώτρια της έκθεσης ΔΕΘ-Helexpo, υπενθυμίζοντας ότι χθες το κοινό της Θεσσαλονίκης ταξίδεψαν με τις μαγευτικές τους μελωδίες ο Νίκος Πορτοκάλογλου, μαζί με τη Βίκυ Καρατζόγλου, τον Βύρωνα Τσουράπη και τους Ευγενείς Αλήτες.

    Για τους λάτρεις του σύμπαντος, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) παρουσιάζει στην 88η ΔΕΘ ένα ιδιαίτερο γλυκό, την «Τούρτα του Σύμπαντος», η οποία αναπαριστά τη σύνθεσή του μέσα από μια μοναδική γλυκιά δημιουργία. Το Σύμπαν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελείται από 68% σκοτεινή ενέργεια, 27% σκοτεινή ύλη και μόνο 5% συνηθισμένη ύλη, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo και επισημαίνεται ότι «αυτή η ανακάλυψη μετατρέπεται σε μια γλυκιά απόλαυση που ενσωματώνει συμβολικά τα συστατικά του σύμπαντος σε μια συνταγή».

    Η «Τούρτα του Σύμπαντος» είναι μια σοκολατένια τούρτα με πολυτελή κρέμα σοκολάτας και είναι εμπνευσμένη από την εξέλιξη του σύμπαντος, από την μεγάλη έκρηξη μέχρι τον σχηματισμό των αστεριών και των πλανητών. Ένα μοναδικό γλυκό που συνδυάζει επιστήμη και γεύση σε κάθε μπουκιά. Οι επισκέπτες της ΔΕΘ έχουν την ευκαιρία να τη δουν στο περίπτερο 17, στον χώρο του CERN. Παράλληλα, η βρώσιμη εκδοχή της είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης, από τα μέλη της Συντεχνίας Καταστηματαρχών- Ζαχαροπλαστών της πόλης.

    Στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 10 η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων πραγματοποιεί ένα διασκεδαστικό παιχνίδι από τις 16:00 έως τις 22:00 για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες της 88ης ΔΕΘ: το Bowling της ενέργειας. Φιλόδοξοι παίκτες/παίκτριες με την μπάλα ανά χείρας βάζουν στόχο τις τοποθετημένες κορίνες, η κάθε μία από τις οποίες αποτελεί και έναν στόχο της ενεργειακής μετάβασης.

    Στον όροφο του περιπτέρου 2 ενεργή είναι η συμμετοχή του κόσμου στο Hobby Festival, το σημερινό μενού του οποίου –από τις 17:00 έως τις 22:00- περιλαμβάνει από ζεϊμπέκικο, πινγκ πονγκ, μοντέρνο πένταθλο και μπριτζ μέχρι πυγμαχία, Kick Boxing, Krav Maga και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Μάλιστα, κάθε βράδυ φιλοξενούνται μουσικά συγκροτήματα που ξεσηκώνουν τους επισκέπτες.

    Ο γνωστός stand up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου ανεβαίνει στις 18:30 στη σκηνή, στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου «Νικόλαος Γερμανός», με την παράσταση «Ha!-Η κωμωδία μέσα από τα μάτια των παιδιών του κόσμου», που φέρνει κοντά παιδιά από διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες. Μια παράσταση για την ενότητα, την ομαδικότητα, τη συμπεριληπτικότητα και τη δημιουργία δεσμών φιλίας μέσα από την παγκόσμια γλώσσα του γέλιου.(Για κρατήσεις: https://forms.gle/cMQZ9An9gLp2tLUg7). Στη διαφορετική αυτή παράσταση προσκαλεί τον κόσμο η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME), με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

    Δίπλα στο περίπτερο 14, στο γήπεδο εντός της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 αγώνας βετεράνων ποδοσφαιριστών ομάδων της Θεσσαλονίκης (Άρης, Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς, Βετεράνοι Νεάπολης) στο πλαίσιο τουρνουά 5Χ5, το οποίο διεξάγεται με διοργανώτρια την ΔΕΘ-Helexpo και τον Α.Σ. Πανόραμα, αλλά βασικό υποστηρικτή το Υπουργείο Αθλητισμού, με σύνθημα: «Βάλε τον αθλητισμό στη ζωή σου».

    Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό τουρνουά είχε και γερμανικό χρώμα, αφού αγωνίστηκαν εκπρόσωποι συνδέσμων ομάδων της Γερμανίας και της Αγγλίας. Στο πρώτο παιχνίδι βρέθηκαν αντιμέτωπες οι… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ, όπου επικράτησε η δεύτερη και η Μπάγερν με τη Λίβερπουλ, όπου επικράτησε η πρώτη. Στον τελικό η Ντόρτμουντ και η Μπάγερν έδωσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με νικήτρια τη Ντόρτμουντ και σκορ 5-4!

    Επιπλέον, στον εξωτερικό χώρο του γερμανικού περιπτέρου (13) θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 εναέρια παράσταση πάνω σε σκοινιά και πανιά με θέμα: H περιπλάνηση στους δρόμους του Βερολίνου.

    Σήμερα Τετάρτη το ωράριο λειτουργίας της 88ης ΔΕΘ είναι 16:00 με 22:00, ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων μπορεί κάποιος να «τρέξει» στην ιστοσελίδα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Στο 2,5% έπεσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο – Σε χαμηλό 3ετίας

    Entersoft: Αλλαγή ονόματος μετά την εξαγορά της

    Ρέθυμνο: Ξεκινάει η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας γύρω από οικισμούς που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δασικές εκτάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ