• Πολιτική

    Θεοδωρικάκος για ανομία στα ΑΕΙ: Οι παράγκες της βίας έχουν λάβει τέλος

    • NewsRoom
    Τάκης Θεοδωρικάκος

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος


    Άμεση επέμβαση στα ΑΕΙ για να αντιμετωπίσει τα διαδοχικά κρούσματα ανομίας είναι ο στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Οι παράγκες της βίας έχουν λάβει τέλος» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

    «Έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος στο Open.

    Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης επενέβη χθες Τετάρτη η ΕΛΑΣ.

    Στο ΟΠΑ, την Τετάρτη, μόλις μια μέρα μετά την εισβολή κουκουλοφόρων σε αμφιθέατρο και τον ξυλοδαρμό καθηγητή, έξι άτομα συνελήφθησαν τη στιγμή που επιχειρούσαν να γκρεμίσουν τοίχο στον τρίτο όροφο του ιδρύματος για να στήσουν εκ νέου στέκι.

    Στο ΑΠΘ η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα από χώρο που είχαν καταλάβει την περασμένη Δευτέρα.

    Ξεκινά η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν κυβερνητικά στελέχη, από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινάει η εκπαίδευση των 400 νεοπροσληφθέντων ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μεταξύ άλλων, θα παρακολουθήσουν μαθήματα ποινικής δικονομίας και θα κάνουν ασκήσεις προσομοίωσης.

    Χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας ότι «έγιναν όλα τα αναγκαία στάδια όπως έπρεπε. Η πρόσληψη ειδικών φρουρών που αφορούν τα πανεπιστήμια δεν είναι μια απλή διαδικασία, έγινε μέσω του ΑΣΕΠ.

    Είναι μια σχετικώς σύνθετη άσκηση, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να επιλέγονται άνθρωποι, οι οποίοι πέρα από τις επιχειρησιακές τους ικανότητες , οφείλουν να έχουν και ένα υψηλό μορφωτικό επίπεδο διότι βρίσκονται μέσα σε ένα χώρο διανόησης, όπως επίσης απαιτείται και μια ενσυναίσθηση του χώρου.

    Αυτό συνέβη, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, ολοκληρώθηκαν οι ψυχομετρικές δοκιμασίες και τη Δευτέρα εκκινεί η εκπαίδευσή, η οποία θα γίνει στην Κομοτηνή, για τους πρώτους 400 πανεπιστημιακούς αστυνομικούς», έκανε γνωστό ο Γ. Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε:

    «Είναι μια εκπαίδευση ειδικού τύπου, είναι η πρώτη φορά που εγκαθιδρύεται ένα τέτοιο σώμα, πολύ ειδικού σκοπού, χωρίς τον κλασικό οπλισμό, χρειάζεται να έχουν και άλλες δεξιότητες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της πολύ ειδικής εκπαίδευσης, σταδιακώς θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμιά μας (…) για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του παθολογικού φαινομένου της βίας στα πανεπιστήμια».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο ξυλοδαρμός στην ΑΣΟΕΕ, η μεγάλη απάτη των καθηγητών και ο εισαγγελέας Δραγάτσης – Τι λέει μυστική επιστολή που ήρθε στο mononews



    ΣΧΟΛΙΑ