• Top Stories

    Η Γαλλία έχει νέο πρωθυπουργό και το όνομα αυτού Μπερνάρ Καζνέβ

    • NewsRoom
    Καζνέβ

    Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ


    Ο Πρωθυπουργός  της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς θέτει ως επόμενο στόχο την Προεδρία της χώρας και παραδίδει τη σκυτάλη της πρωθυπουργίας στον μέχρι πρότινος υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

    Η επίσημη ανακοίνωση για την ανάληψη της πρωθυπουργίας ήρθε από το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας ενώ πηγή της γαλλικής προεδρίας, σχολίασε τον διορισμό Καζνέβ “Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, με εμπειρία σε κρατικά ζητήματα”.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Βαλς ανακοίνωσε τη Δευτέρα και επίσημα την υποψηφιότητα του για την γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2017 επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα φήμες. «Ναι, θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός σε ομιλία του.

    Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος ανέφερε πως θα παραιτούνταν Τρίτη 6 Δεκεμβρίου από τη θέση του πρωθυπουργού για να επικεντρωθεί στην καμπάνια του. Υπενθυμίζεται δε ότι, την προηγούμενη εβδομάδα ο Φρανσουά Ολάντ είχε ανακοινώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία, ανοίγοντας το δρόμο στον κ. Βαλς να διεκδικήσει το χρίσμα του Σοσιαλιστικού κόμματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Ελλάδα κινδυνεύει να ξαναζήσει ημέρες κρίσης του 2015. Τα δύο σενάρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Το… ήπιαμε το πικρό ποτήρι – Θριαμβευτές οι Θεσμοί, τι κερδίσαμε και τι χάσαμε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καραμούζης-Φραγκιαδάκης: Τι θα πουν με τους θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ