ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καταβλήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το επίδομα θέρμανσης ύψους 30,5 εκατ. ευρώ, σε 299.234 δικαιούχους. Σημειώνεται πως αυτή η πληρωμή αφορά τόσο τους “νέους” δικαιούχους, δηλαδή όσους έκαναν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου, όσο και τους περσινούς δικαιούχους που έλαβαν στις αρχές Δεκεμβρίου προκαταβολή του ποσού, αλλά υπήρχε διαφορά στο τιμολόγιο αγοράς και το επίδομα που δικαιούνται.
Πλέον, το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 86 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
Η επόμενη πληρωμή αναμένεται, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Α. 1243/2021 (ΦΕΚ 5298/Β/15-11-2021), έως την 28η Φεβρουαρίου 2022, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία πληρωμή έως την 29η Απριλίου του 2022.
“Το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Οικονομικών.
Διαβάστε επίσης
Χρήστος Σταϊκούρας: Το μήνυμα για τους Γ.Γ. Καλύβα και Κουρμούση που αποχωρούν
Κορονοχρέη: Παράταση στη ρύθμιση των 72 δόσεων έως τις 26 Ιανουαρίου
Χτίζεται διπλό πακέτο μέτρων – Στο 1 δισ. ευρώ το αποθεματικό για το επικείμενο κύμα της Όμικρον
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Χαμογελαστός στο πλοίο της γραμμής προς Τήνο για τις πασχαλινές διακοπές (φωτογραφίες)
- Ζελένσκι: Κατηγορεί τον Γουίτκοφ ότι «διαδίδει το ρωσικό αφήγημα»
- ΑΑΔΕ: Λουκέτα και πρόστιμα σε γνωστές ταβέρνες και εστιατόρια για αποδείξεις και μη διασύνδεση POS
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα- Αναφορές για τουλάχιστον 4 τραυματίες
