ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Καταδικάζουμε την ανάπτυξη της ομάδας μισθοφόρων “Βάγκνερ” στο Μάλι που θα επιδεινώσει την κατάσταση ασφαλείας στο Σαχέλ και τη Δυτική Αφρική και θα έχει αρνητικές συνέπειες σε αυτούς τους λαούς», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.
Nous condamnons le déploiement des mercenaires du Groupe #Wagner au #Mali qui va aggraver la situation sécuritaire au #Sahel et à l’Afrique de l’Ouest & aura de conséquences néfastes sur ces peuples (1/3)
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) December 24, 2021
«Η ΕΕ έχει υιοθετήσει περιοριστικά μέτρα κατά της ομάδας μισθοφόρων “Βάγκνερ” που εμπλέκεται σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες στις χώρες όπου δραστηριοποιείται», επισημαίνει.
«Με τους εταίρους μας, επίσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνασπισμού για το Σαχέλ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη σε Μάλι και Σαχέλ», αναφέρει.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεταιριστική Ηπείρου: Ποια είναι η τραπεζική «νύφη» που βρήκε ο εφοπλιστής Νομικός
- Χιονάτη: Η χρυσή ιστορία πίσω από την πιο αποτυχημένη live action ταινία που «πληγώνει» τη Disney
- Star Bulk: Ένας χρόνος μετά το deal με την Eagle Bulk – Πώς θεμελιώνει την κυριαρχία τoυ ο κολοσσός του Πέτρου Παππά
- H συμμαχία Σόλακ – Βαρδινογιάννη, o πόλεμος για το Mundial, η κρίση με Παπανώτα, τι αλλάζει στην ΕΡΤ ο Παπαδόπουλος και πόσο θα κοστίσει η Eurovision
