ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το 2021 πάμε για ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση συντάξεων» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επιτάχυνση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι, με την περαιτέρω αύξηση των ρυθμών απονομής, «φιλοδοξούμε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, να τελειώνουμε με το θέμα των εκκρεμών κύριων συντάξεων».
Με τη συνέντευξή του στη Realnews, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται και στον νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας ότι ο ενιαίος αριθμός κλήσης 1555 είναι στην πραγματικότητα κοινωνική πολιτική, διότι εξυπηρετεί εργαζόμενους, συνταξιούχους, ασφαλισμένους.
Ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας υπενθυμίζει ότι έχει ήδη αποφασιστεί μια μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% και, «καθώς η οικονομία περνά τώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είμαστε αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι να συμμετάσχουν στα οφέλη της με μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού».
«Δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν!» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μικροβιακή αντοχή – Καθ. Ν. Σύψας: Πολλοί θάνατοι στην Ελλάδα, το οικονομικό κόστος – Μη ασφαλής η χώρα
- Τι μπορεί να φρενάρει τη λήξη των μέτρων για την ακρίβεια
- Μαρκ Καλουστιάν στο mononews: Ο ΝΟΚ, η «αθηναϊκή Ριβιέρα» και τα σχέδια του λιβανέζου επενδυτή
- ΟΤΕ: Τα 16 ευρώ και οι κρυφές σκέψεις των Γερμανών της Deutsche Telekom
