• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Wall Street, βαρίδι για τον Dow Jones η Disney

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Με μικτά πρόσημα κινούνται στο άνοιγμα της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Η αγορά επιχειρεί να στρέψει το βλέμμα της στα επιχειρηματικά νέα, καθώς μέσα στην ημέρα δεν αναμένονται ανακοινώσεις νέων μακροοικονομικών στοιχείων, λόγω της αργίας της Ημέρας των Βετεράνων. Κλειστή λόγω της αργίας παραμένει και η αγορά των ομολόγων.

    Έτσι, οι μετοχές επιχειρούν να ανατρέψουν την χθεσινή αρνητική εικόνα. Ιδιαίτερα ανοδικά κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες επηρρεάστηκαν ιδιαίτερα την Τετάρτη από την άνοδο των αποδόσων, ως επακόλουθο των χειρότερων από τα αναμενόμενα στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή τον Οκτώβριο.

    Ωστόσο, βαρίδι για τον δείκτη Dow Jones αποτελεί η μετοχή της Disney, η οποία απογοήτευσε με τα εταιρικά της αποτελέσματα τους επενδυτές. Η εταιρεία παρουσίασε μείωση εσόδων και κερδών στο τρίμηνο, ενώ μειωμένος ήταν και ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών του Disney+, προσθέτοντας μόλις 2,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, λιγότερους από τους μισούς που προσέλκυσε στο ίδιο διάστημα το Netflix. Έτσι, αυτή την ώρα, η μετοχή της υποχωρεί κατά 8%.

    Αντίθετα σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή της Boeing η οποία, σύμφωνα με το Bloomberg, φέρεται να έκλεισε μια σημαντική συμφωνία για 70 έως 80 αεροσκάφη 737 Max με την ινδική αεροπορική εταιρεία Akasa, με έδρα το Mumbai, του δισεκατομμυριουχου Rakesh Jhunjhunwala.  Η συμφωνία ανακοινωθεί πιθανά κατά τη διάρκεια του Dubai Airshow,  που ξεκινά στις 14 Νοεμβρίου.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί στις 36.003,21 μονάδες με απώλειες -0,21%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 κινείται στις 4.656,65 μονάδες, με άνοδο 0,21% και ο Nasdaq στις 15.735,81 μονάδες με άνοδο 0,72%



    ΣΧΟΛΙΑ