• Κοινωνία

    Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν

    • NewsRoom
    Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


    Έκκληση σε όλους τους κληρικούς της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορονοϊού και προτρέπει όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας, απηύθυνε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

    Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβη στην ανακοίνωση ότι δεν θα παραστεί στις ενθρονίσεις των νεοχειροτονηθέντων μητροπολιτών Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, δίνοντας το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

    Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,  μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας των τακτικών εργασιών της για τον μήνα Νοέμβριο, με συνοδική απόφαση, ορίσθηκαν οι τοποτηρητές να εκπροσωπήσουν τον Μακαριώτατο κατά τις τελετές των ενθρονίσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τάξη και απλότητα και με ακριβή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

    Επίσης, ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου, ανυψώθηκαν σε τιτουλαρίους μητροπολίτες οι βοηθοί παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέχρι πρότινος επίσκοποι, Νεοχωρίου Παύλος και Θαυμακού Ιάκωβος.

    Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος απένειμε στον Θεολόγο-Συγγραφέα, Δημήτριο Μαυρόπουλο, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν απόφασης της συνεδρίας της 13ης Ιουλίου 2021 της ΔΙΣ.

    Στο διάλειμμα της συνεδρίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά, και συνομίλησαν για την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιασμού.

    «Η Εκκλησία τηρεί την τάξη»

    Παράλληλα, εκκλησιαστικοί κύκλοι απάντησαν και σε όσους υποστηρίζουν πως η Εκκλησία δεν τηρεί επαρκώς τα μέτρα για τον κορονοϊό.΄

    Όπως ανέφεραν, η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης της νόσου έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να μην προκληθεί ουδένα πρόβλημα στον πιστό λαό της.

    Η Εκκλησία τηρεί την τάξη, επισημαίνουν.

    Μάλιστα, παρέπεμψαν στο  σημερινό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και την έκκλησή της Συνόδου προς τους κλιρικούς και τους πιστόυς για τήρηση των μέτρων και για εμβολιασμό τους.

    Διαβάστε επίσης

    Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σε νοσοκομείο της Ν. Υόρκης για εξετάσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ