ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι χώρες πρέπει να τιμολογήσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την θέρμανση του πλανήτη, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP26.
«Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα ισχυρό πλαίσιο κανόνων, για παράδειγμα, να κάνουμε πραγματικότητα τις παγκόσμιες αγορές άνθρακα. Τιμολογείστε τον άνθρακα, η φύση δεν μπορεί να πληρώσει πια αυτό το τίμημα», είπε η φον ντερ Λάιεν στη Γλασκόβη.
Οι διαπραγματευτές στη διάσκεψη της COP26 θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε κανόνες για τη δημιουργία μιας αγοράς άνθρακα στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, ένα ζήτημα που προκαλεί διχασμό και εκτροχίασε την τελευταία σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα το 2019.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά πειθαρχικά μέτρα κατά του Αχιλλέα Μπέου
- ΠΑΣΟΚ: Σε εξέλιξη το Πειθαρχικό για τις δηλώσεις Μπατζελή – Παρούσα η πρώην υπουργός
- Σύμπραξη ΔΥΠΑ και Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος για την ενίσχυση της απασχόλησης
- Τέμπη: Το Πανεπιστήμιο της Γάνδης εκθέτει ξανά τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ – «Τα έλαια σιλικόνης καίγονται»
