• LIFE&STYLE

    Οι ψηλοί άνδρες κάνουν πιο ευτυχισμένες τις γυναίκες

    Γάμος


    Αν πιστέψουμε τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς για τις ερωτικές προτιμήσεις των γυναικών, οι άνδρες δε χρειάζεται να ανησυχούν για πράγματα όπως το βάρος τους, το αν έχουν και πόσα μαλλιά ή ακόμα και το μέγεθος του πέους τους – οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τα στοιχεία αυτά λιγότερο απ’ όσο πιστεύουν οι άνδρες.

    Ωστόσο, μία νέα μελέτη υποδεικνύει ένα ανδρικό χαρακτηριστικό που πράγματι παίζει ρόλο για τις γυναίκες: το ύψος.

    Βέβαια, είναι ήδη γνωστό από άλλες μελέτες ότι οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλότερους άνδρες, γεγονός που αποδίδεται από ειδικούς στην υποσυνείδητη σύνδεση του ύψους με στοιχεία όπως η αρρενωπότητα και η δύναμη. Όμως η νέα μελέτη, που διεξήχθη από την ερευνήτρια Kitae Sohn του πανεπιστημίου Konkuk της Σεούλ, ασχολείται με το κατά πόσον οι γυναίκες που επιλέγουν ψηλότερους άνδρες είναι πιο ευτυχισμένες μακροπρόθεσμα.

    Η Sohn εξέτασε τις απαντήσεις 7.850 γυναικών από την Ινδονησία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που επέλεξαν να παντρευτούν ψηλότερους άνδρες πράγματι ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, «μία μεγαλύτερη διαφορά ύψους σε ένα ζευγάρι συνδεόταν θετικά με την ευτυχία της συζύγου», που υποδεικνύει ότι όσο πιο ψηλός είναι ο σύζυγος, τόσο πιο ευτυχισμένη είναι η γυναίκα του.

    Όμως φαίνεται πως η θετική επίδραση  του ύψους στις γυναίκες δεν κρατά για πάντα. Σύμφωνα με τη μελέτη, η επίδραση αυτή «σταδιακά αποδυναμώνεται στο πέρασμα του χρόνου και εξαφανίζεται εντελώς μετά από 18 χρόνια έγγαμου βίου».

    Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται το μέγεθος μετράει – αλλά όχι εκεί που νομίζουμε, και όχι για πάντα…



    ΣΧΟΛΙΑ