ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αποτελέσματα της έρευνας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ύστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.
Σήμερα ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.
Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.
Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.
Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν παράνομες ιστοσελίδες – Προσφέρουν υπηρεσίες σε αντιεμβολιαστές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς η εκτίναξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών έφερε έσοδα εκατομμυρίων από την φοροδιαφυγή
- Τραγωδία στον Κηφισό: Nεκρός 35χρονος αστυνομικός σε τροχαίο δυστύχημα
- Θερμοκήπια Θράκης: Από τη γεωθερμία στην “πέμπτη εποχή” της αγροδιατροφής
- Κατώτατος μισθός: Η Νίκη Κεραμέως με βίντεο στο TikTok δίνει απαντήσεις για τις αυξήσεις και τα οφέλη για τους εργαζομένους
