• What's happening

    ΤΑΙΠΕΔ: Νέος Πρόεδρος ο Αντώνης Λεούσης

    • NewsRoom
    Λεούσης ΤΑΙΠΕΔ

    Αντώνης Λεούσης, Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ


    Καθήκοντα και αρμοδιότητες Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει προσωρινά ο νυν διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Λεούσης, μετά την ανάληψη της θέσης του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον προηγούμενο Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα. Το υπουργείο Οικονομικών αλλά και οι επικεφαλής του υπερταμείου κατέληξαν στην απόφαση αυτή με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

    Η ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρει τα εξής:

    «Συνεδρίασε σήμερα υπό τριμελή σύνθεση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του.

    Όπως προβλέπεται από τις ανωτέρω διατάξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Λεούσης, ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου, μετά την από 07/11/2016 παραίτηση του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, λόγω της ανάληψης της θέσης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης».

    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από ενδιαφερόμενο επενδυτή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017.

    Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε, κατ΄ εφαρμογή των όρων της Β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας σχετικά με την ΟΛΘ ΑΕ, τη συνέχιση της συμμετοχής καθεμίας από τις RZD και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, αυτόνομα.



    ΣΧΟΛΙΑ