• What's happening

    Ηπίτου: Ο «κρυφός» πεζόδρομος του κέντρου με τα μπαράκια ανάμεσα σε νεοκλασικά και νεραντζιές (pics)

    • NewsRoom
    ippitou


    Μόνο οι φανατικοί του κέντρου γνωρίζουν αυτό τον υπέροχο πεζόδρομο, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το Σύνταγμα, θα τον βρείτε κατεβαίνοντας την Μητροπόλεως, αν στρίψετε στην Βουλής και μετά κοιτάξετε δεξιά σας.

    Ο «κρυφός» αυτός δρόμος αποτελεί έναν μικρό παράδεισο μέσα στην πόλη. Ανάμεσα σε υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, παλιά αρχοντικά και νεραντζιές, η Ηπίτου έχει άρωμα Πλάκας, χωρίς όμως την τουριστική της κίνηση και τη φασαρία. Εδώ μπορείτε να βρείτε χαριτωμένα μαγαζιά και ανενόχλητοι να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας από το πρωί ως το βράδυ.

    Ipitou the bar

    Ένα μικροσκοπικό street cocktail bar, που αν και με το ζόρι χωρά 15- 20 άτομα, γίνεται το αδιαχώρητο. Οι θαμώνες του κατακλύζουν τον πεζόδρομο, μερικοί κάθονται ακόμα και σε σκαλιά για να απολαύσουν το ποτό τους. Υπάρχουν και τραπεζάκια που θερμαίνονται από μεγάλες σόμπες, ενώ αν κρυώνετε πολύ, μπορείτε να ζητήσετε και μια κουβέρτα. Το must του μαγαζιού είναι τα cocktails ( μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 24 signature), που θα σας τα ετοιμάσει ο βραβευμένος bartender Διονύσης Πολάτος . Οι μουσικές επιλογές που κινούνται από swing και funky ως groovy και new age, δημιουργούν μια ρετρό ατμόσφαιρα. Μπορείτε να συνοδεύεστε το ποτό σας με ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και μαρμελάδων που φέρνουν οι ιδιοκτήτες του από την Τοσκάνη. Το μαγαζί αυτό λειτουργεί και το πρωί, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, έχοντας την αίσθηση της παλιάς Αθήνας.

    Blue Bird

    Άνοιξε το 2012 και φημίζεται για τα αυθεντικά και καθαρά ποτά του: διαλέξτε από την καλά ενημερωμένη κάβα του malt ουίσκι, αλλά και μπέρμπον: εξεζητημένες ετικέτες από την Ιαπωνία, ή συγκλονιστικά καπνιστά από τη Σκωτία κερδίζουν την προσοχή μας. Στον κατάλογο όμως περιλαμβάνονται και old fashioned cocktails. Εδώ θα ακούσετε κυρίως τζαζ, καθώς και μουσικές από τη δεκαετία του ‘60 και ‘70 , ενώ κάποιες βραδιές- τις Τετάρτες ως επί το πλείστον- φιλοξενούνται γνωστοί DJs, όποτε δεν αποκλείεται να χορέψετε κιόλας. Αν επισκεφτείτε το μαγαζί πρωινές ή απογευματινές ώρες, σας προτείνουμε να παραγγείλετε ζεστή σοκολάτα, που έρχεται κατευθείαν από τη Βενεζουέλα. Δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες, είναι σε flakes που λιώνουν, γι’ αυτό έχει μια πολύ πηχτή υφή και πλούσια γεύση.

    Kiki de Grèce

    Το wine bistrot του δρόμου, που το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την Alice Ernestine Prin, μούσα καλλιτεχνών, ζωγράφο, μοντέλο, τραγουδίστρια και ηθοποιό που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’20 στο Παρίσι κι έγινε γνωστή ως Kiki de Montparnasse. Εδώ μπορείτε να βρείτε περίπου 50 ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες ( οι 30 από αυτές προσφέρονται και σε ποτήρι), αλλά και πιάτα με εκλεκτούς μεζέδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως ένα τραχανώτο με σαλάμι Λευκάδος και κοπανιστή Σύρου, σουτζουκάκια και μια καταπληκτική τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα από κατίκι Δομοκού. Το μενού το επιμελούνται ο Μανώλης Παδουβάς και ο Λευτέρης Χρηστακόπουλος και ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με την εποχή. Κάθε Τετάρτη γίνονται «γευστικά ταιριάσματα»: μπορείτε δηλαδή σε πολύ καλή τιμή να δοκιμάστε δύο κρασιά από τον αμπελώνα που έχει επιλέγει τη συγκεκριμένη μέρα και να τα συνοδεύεστε με δύο μεζέδες, που φτιάχνονται ειδικά για το κρασί. Επίσης μια φορά το μήνα διοργανώνονται βραδιές γευσιγνωσίας και γνωριμίας με κάποιον Έλληνα οινοπαραγωγό.

    διαβάστε περισσότερα στο www.bovary.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για ποτάκι αυτό το Σαββατοκύριακο: Πέντε ατμοσφαιρικά bar στο κέντρο της πόλης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίζα Ρίζα: Το μαγαζί-στέκι στο Κουκάκι -Ενδιαφέρον, νεανικό, οικονομικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Shisan Sushi Bar: Ήρεμη ατμόσφαιρα και καλές τιμές



    ΣΧΟΛΙΑ