• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση για τρίτη ημέρα λόγω ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Με απώλειες έκλεισαν  οι δείκτες της Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να σημειώνουν την τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίασή τους, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

    Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 68,93 μονάδων (-0,2%), στις 35.031,07 μονάδες.

    Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 87,69 μονάδων (-0,57%), στις 15.286,64 μονάδες.

    Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 5,96 μονάδων (-0,13%), στις 4.514,07 μονάδες.

    Τις ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας αναζωπύρωσαν τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση ενώ και η Fed επισημαίνει ότι οι ανησυχίες που σχετίζονται με την πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού οδήγησαν σε «οπισθοχώρηση» στους κλάδους της εστίασης και των ταξιδιών, επιβαρύνοντας και την ευρύτερη οικονομία.

    Η μετοχή της Coinbase υποχώρησε 3,3% αφού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απείλησε το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων σε περίπτωση που λανσάρει ένα επενδυτικό προϊόν το οποίο η αμερικανική αρχή θεωρεί ότι ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια των καταναλωτών.

    Σε πτώση 2% και η μετοχή της PayPal, μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει την ιαπωνική startup Paidy στην τιμή των 2,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

     



    ΣΧΟΛΙΑ