• First Top Stories

    “Χάθηκε” στη μετάφραση και η δίκη της DE PUY

    Siemens


    Μετά τη Siemens, στον αέρα βρίσκεται και η δίκη για τις μίζες στην προμήθεια ορθοπεδικού υλικού από την εταιρία DE PUY.

    Μετά από 3 συνεδριάσεις και με τις παραγραφές αδικημάτων να “τρέχουν”, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτές τις ενστάσεις των αλλοδαπών κατηγορουμένων και ανέβαλε επ’ αόριστον την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς, όπως και στην υπόθεση της Siemens, δεν μεταφράστηκε εγκαίρως το βούλευμα με αποτέλεσμα να επιδοθεί εκπρόθεσμα στους μη γνωρίζοντες την ελληνική γλώσσα κατηγορουμένους (17 ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης αντί για 40 που ορίζει ο νόμος). Άκυρη κηρύχθηκε και η κλήση τους στο ακροατήριο καθώς αυτή επιδόθηκε αμετάφραστη.

    24 ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

    Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 24 κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπερκοστολογημένη πώληση ορθοπεδικών υλικών σε ελληνικά νοσοκομεία δίνοντας παράλληλα μίζες σε γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων.

    Η θυγατρική εταιρία του αμερικάνικης JOHNSON & JOHNSON φέρεται να έδρασε την περίοδο από το 2000 ως το 2006 προκαλώντας ζημιά άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπερκοστολογούσε τα μηχανήματα κατά τουλάχιστον 35% και τα προμήθευε σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα. Για να το πετύχει αυτό – κατά το βούλευμα-δωροδοκούσε μεγαλογιατρούς.

    Κατηγορούμενοι είναι στελέχη της βρετανικής εταιρίας, οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους στην Ελλάδα, γιατροί, στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της DEPUY.

    Όταν η δίκη προσδιοριστεί για να αρχίσει από την αρχή, θα δικαστούν κατά περίπτωση για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου τελούμενη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια επί μακρό χρονικό διάστημα με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία υπαλλήλου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με όφελος του δράστη και ζημιά σε βάρος του δημοσίου, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ